El personatge amagat

La Vida de Carbassó és una cinta gravada en stop-motion i de les pel·lícules d’animació més premiades. I per què? L’autor d’aquesta obra utilitza una tècnica en la que ha de gravar moviment a moviment, gest a gest, els seus personatges creats amb resina. I sabeu quan de temps va trigar? 2 anys! Per aconseguir realitzar aquesta meravellosa pel·lícula de poc més d’una hora.

El nostre protagonista és en Carbassó. Un nen destinat a un orfenat on s’hi podrà veure el món de l’abús o dels múltiples problemes que han d’afrontar molts dels infants que, malauradament, es queden sense família. Un món on Carbassó serà capaç de reescriure la seva història enmig d’un present complicat. Amb la complicitat dels nous amics aprèn a confiar i a entendre què és una veritable família. Un cant a l’esperança del director Claude Barras.

Es tracta, doncs, d’una pel·lícula familiar, dura però també d’una bellesa exquisida, capaç, a més, de tractar temes complicats però necessaris.

I potser alguns direu que no us agrada el carbassó. Impossible. Això és perquè no l’heu tastat arrebossat, o amb ceba, o a la truita, o amb una crema... hi ha multitud de maneres de fer un carbassó a la cuina. I si no en mengeu potser llegint o mirant aquestes obres us faran venir ganes de tastar-lo!

La pel·lícula d'aquest personatge i altres llibres per a nens amb fruites molt refrescants:

Ves a la fitxa del carbassó