El Rei Leonides

El Rei Leònides és un personaje de la película L’aprenenta de bruixa, pel·licula que combina l’animació i la imatge real, estrenada l’any 1971 i produida per Walt Disney.

Leònides és el rei de l’Illa de Naboombu i com a rei és caprixos, i molt temut per tothom quan ... no pot jugar al futbol. Én aquest esport ell sempre guanya, perquè ...sempre fa trampes.

De fet, el famòs i divertir partir de futbol entre animals de dibuixos animats i un humà de carn i osos, el professor Emelius Browne (interpretat per David Tomlinson) fent d’arbit representa la majoria de la seva aparició al film.

És un personatge cabdal a la història, perquè porta penjat al coll, com a medalló , l’Estrella de Astaroth, necessària per completar el conjur de la locomocitat sustitutiva, que ajudarà els protagonistes a vèncer un comand alemany que vol conquerir el seu poble, a Anglaterra.

Màgia i aventures. Quina bona combinació!!

És una pena que no tinguis tu el medalló, perquè amb les paraules màgiques “Treguna mecoides trecorum satisdi!” podries fer ballar fins i tot els teus mitjons.

Qui és la bruixa novata que dona nom a la pel·lícula? Miss Eglantine Price (interpretada per Angela Lansbury), que vol convertir-se en bruixa gràcies al curs Com covertir-se en bruixa en 10 senzilles lliçons. Com a bruixa en pràctiques no acaba de dominar la màgia i sense voler pot convertir-te en un tres i no res en conill!

La pel·licula està basada en dos llibres de Mary Norton (1903-1992),  titulats El boliche mágico i  Hogueras y escobas.

 
La bruja novata / Robert Stevenson

Ves a la fitxa del lleó

Ves a l'especial de La Fontaine i les faules