Objectiu 16. Promoure societats pacífiques i inclusives per tal d’aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar accés a la justícia per a totes les persones i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells

 

Amb aquest objectiu es vol remarcar que el benestar de les persones, les societats, la igualtat de la ciutadania i el desenvolupament sostenible només es poden assolir en un marc de pau i de respecte als drets fonamentals. S'ha de reduir la incidència dels delictes i dels actes violents, sobretot els que afectin els infants. Per tant, s'ha d'intensificar la lluita contra el crim, especialment el terrorisme i la delinqüència organitzada que trafica amb armes, diners i persones.

També s'ha d’aprofundir en l’enfortiment de les institucions públiques: han de ser eficaces, responsables i transparents, compromeses amb la lluita contra la corrupció i afavoridores d’una democràcia inclusiva, participativa i representativa. Aquestes institucions han de protegir les llibertats fonamentals i garantir un accés universal a la justícia, en condicions d’igualtat.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Plantar arbres, sembrar idees / Wangari Maathai

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Wangari Maathai va rebre el Premi Nobel de la Pau per la seva tasca pionera al capdavant del Moviment Green Belt, que va transformar el paisatge i la societat de Kenya amb la plantació de desenes de milions d’arbres i amb la seva contribució a l’empoderament de les dones i a la lluita per la democràcia.

 

““

Tally, la niña tigre / Libby Scott, Rebecca Wescott

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Tally és autista, però ho amaga tant com pot. Sap que això crea incomoditat a la gent del seu voltant: no entenen l’autisme. Ni entenen a ella. Al no deixar veure el seu autisme, Tally està amagant el seu veritable jo. Però quan el teu veritable jo és valent i meravellós, no pot estar ocult per sempre. Es tracta d’una novel·la autèntica i poderosa per canviar la teva forma de veure el món.

 

 

Activitat virtual

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Biblioteca Districte 6 de Terrassa

Objectiu clau de la Biblioteca Districte 6 de Terrassa.