Objectiu 16. Promoure societats pacífiques i inclusives per tal d’aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar accés a la justícia per a totes les persones i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells

 

Amb aquest objectiu es vol remarcar que el benestar de les persones, les societats, la igualtat de la ciutadania i el desenvolupament sostenible només es poden assolir en un marc de pau i de respecte als drets fonamentals. S'ha de reduir la incidència dels delictes i dels actes violents, sobretot els que afectin els infants. Per tant, s'ha d'intensificar la lluita contra el crim, especialment el terrorisme i la delinqüència organitzada que trafica amb armes, diners i persones.

També s'ha d’aprofundir en l’enfortiment de les institucions públiques: han de ser eficaces, responsables i transparents, compromeses amb la lluita contra la corrupció i afavoridores d’una democràcia inclusiva, participativa i representativa. Aquestes institucions han de protegir les llibertats fonamentals i garantir un accés universal a la justícia, en condicions d’igualtat.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Plantar arbres, sembrar idees / Wangari Maathai

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Wangari Maathai va rebre el Premi Nobel de la Pau per la seva tasca pionera al capdavant del Moviment Green Belt, que va transformar el paisatge i la societat de Kenya amb la plantació de desenes de milions d’arbres i amb la seva contribució a l’empoderament de les dones i a la lluita per la democràcia.

 

““

Tally, la niña tigre / Libby Scott, Rebecca Wescott

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Tally és autista, però ho amaga tant com pot. Sap que això crea incomoditat a la gent del seu voltant: no entenen l’autisme. Ni entenen a ella. Al no deixar veure el seu autisme, Tally està amagant el seu veritable jo. Però quan el teu veritable jo és valent i meravellós, no pot estar ocult per sempre. Es tracta d’una novel·la autèntica i poderosa per canviar la teva forma de veure el món.

 

 

Si vols ampliar la informació

Biblioteca Districte 6 de Terrassa

Objectiu clau de la Biblioteca Districte 6 de Terrassa.