Objectiu 8. Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom

 

Amb aquest objectiu es vol erradicar la pobresa al món mitjançant la plena ocupació en treballs estables, dignes i ben remunerats per a totes les persones així com millorar el consum eficient dels recursos mundials per evitar la degradació del medi ambient.

Fent especial incidència en els joves i en les persones amb discapacitat, així com establint la igualtat de remuneració per igual treball.

Que s’adoptin mesures immediates i eficaces per acabar amb el treball forçat i assegurar l’eliminació del treball infantil en totes les seves formes .

Que es protegeixin els drets laborals i es promoguin entorns de treball segurs i protegits per a totes les persones treballadores, incloses les migrants, en particular les dones migrants i les persones amb ocupacions precàries.

 

A les biblioteques trobaràs

 
““

Crenshaw : el gat invisible/ Katherine Applegate

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

En Jackson ha de començar 5è de primària. Quan sigui gran vol ser científic d’animals. És un apassionat de la ciència i creu que per a tot existeix una explicació. Creu en els fets més que en les històries. Ara, però, ha de trobar una explicació lògica al fet que l’amic imaginari que es va inventar fa anys s’estigui fent un bany amb escuma a la seva banyera.

 

““

Voces en el parque/ Anthony Browne

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Varies persones coincideixen en un parc: un nen, la seva mare, i la gossa de la família, una nena, el seu pare i el seu gos. Cadascú veu les coses segons el seu punt de vista. Aquest àlbum il·lustrat narra el dia al parc amb quatre veus diferents.

 

““

La pel·lícula de la vida / Maite Carranza

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

L'Olívia és una noia normal, com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare missing, un germà poruc, uns veïns perepunyetes, unes amigues llepafils, una tele espatllada i un pis a l'eixample petit i bufó amb orientació sud. Però, impensadament, la crisi truca a la porta i el seu petit món s'ensorra.

 

 

 

““

Jo i el món : una història infogràfica / Mireia Trius, Joana Casals

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

La Martina viu amb els seus pares, el seu germà petit i el seu gos. Li agrada jugar amb els amics, practicar esport i anar de vacances. I va a l’escola i fa els deures. Aquesta és la seva petita història dins d’una gran història, la del món amb tota la seva diversitat. Acompanyant a la Martina podreu descobrir com és la vida dels nens i nenes de tots els racons del món.

 

 

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Biblioteca Àngel Guimerà de Matadepera

Objectiu clau de la Biblioteca Àngel Guimerà de Matadepera