Sven Nordqvist

L'autor suec Sven Nordqvist  volia estudiar art però en no ser admés es va matricular als estudis d'arquitectura. Necessitava fer feines d'arquitecte fins a poder guanyar-se la vida amb els seus dibuixos, que eren el que li agradava fer i al que volia dedicar-se profesionalment.

L'any 1983 va guanyar el primer premi en un concurs de llibres infantils. Des d’aleshores, ha treballat molt com a autor i il·lustrador de llibres per a nens i nenes.

La seva sèrie «En Pettson i en Findus» protagonitzada per l’antic pagès Pettson i el seu talentós gat Findus comença amb la realització del seu segon llibre.

Amb l'aparició de diferents títols es converteix en un èxit de vendes i tot un fenomen a Suècia, així com els cinquanta països on s’ha traduït. Té una sèrie de dibuixos animats per a la televisió. A més, a Estocolm existeix la seva casa museu. També tenen una granja pròpia dins el museu a l’aire lliure Julita Manor.

Sven no s'ha limitat a dibuixar i escriure aquesta exitosa sèrie (de fet només un dels seus cinc primers títols publicats pertany a ella) també ha col·laborat dibuixant pels contes de Mama Muu de Wieslander (dedicats als més petits) i ha fet obres tan especials com "Donde está mi hermana" on va dedicar més d'un any a la feina d'unes il·lustracions precises, detallades i molt realistes.

El més important per Sven Nordqvist és que els llibres han d'estar escrits des de el punt de vista d'un nen de manera que aquest es diverteixi amb ells.