Els bolets a la cultura

Paisatges plens de bolets

La tardor és època de pluges, de descens de les temperatures... i és per això que surten tants bolets!

 Els bolets són cossos fructífers d'un conjunt de fongs. Creixen en la humitat proporcionada per l'ombra dels arbres, però també en qualsevol ambient sense llum i humit. Si vas als boscos a collir bolets, cal vigilar molt perquè no totes les espècies es mengen. Algunes són molt tòxiques. Si no coneixes els bolets és millor que no els agafis.


Hi ha diversos continguts de set-ciències que t'ajudaran a saber molt més sobre els bolets. Són els següents: 


 

   

   

El regne dels fongs es considera apart de les plantes i els animals al tenir un cicle vital i un desenvolupament reproductor diferent. El seu nombre i complexitat supera la resta d'éssers vius: es calcula que hi ha més d'un milió d'espècies diferents. Si vols saber més coses llegeix l'article dels bolets. A més pots saber més amb el reportatge de la Revista Tretzevents

Ja hem vist que el principal ús dels bolets es troba a la cuina. També hi ha alguns que es poden usar en el camp de la  medicina. Tenen molta presència també en la cultura popular,  ja que són la casa dels barrufets o d'alguns gnoms. També juguen un paper primordial en els videojocs de Mario Bros, ja que el fan créixer i aguantar més danys dels enemics. Aquest joc ha fet que el bolet aparegui en molts logotips de marques pensades per als joves.

Camps, boscos i paisatges plens de bolets a la tardor. Els boletaires recullen cistells i cistells de bolets perquè són un àpat molt preuat a la gastronomia catalana: ceps,  rovellons, camagrocs, fredolics, lllenegues, pinetells...són alguns que neixen als nostres boscos. Vols veure la imatge?
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Plomes de tardor

El país dels bolets

Anem a buscar bolets

Aquests bolets estan sonats

La festa dels bolets

 

Mira aquests dos recursos web.

Ves a l'especial de la tardor>>