Cuinem
Receptes
Panellets
Pastís dolç de carbassa
Xocolata desfeta
Galetes fantasmagòriques
La clàssica crema de carbassa
Panets de carbassa
Els panellets són un producte de rebosteria casolana, fets amb ametlla, sucre i rovell d'ou, bàsicament. Són típics de moltes poblacions de Catalunya i aquests dies podeu trobar a la majoria de pastisseries panellets de tot tipus: pinyons, fruites confitades, xocolata, coco...
| Ingredients: | Elaboració: |
Aquesta recepta és molt típica als Estats Units d'Amèrica quan arriba la tardor, especialment el dia d'acció de gràcies. Es menja com a postres després del gall d'indi.
| Ingredients: Pasta brisa (la trobareu als súpers, a la secció de congelats) 400 g de carbassa | Elaboració: Pela la carbassa i talla-la a trocets. Posa els trossos de carbassa a coure al forn (millor fer-ho a la papillot, ben embolicada en paper d'alumini) fins que quedi ben cuita. En un bol barreja la carbassa cuita, els ous, la llet, el sucre morè i una cullerada de canyella en pols. També s'hi pot afegir una mica de gingebre. Tritura tots aquests ingredients en una batedora i aboca aquests barreja sobre el motllo amb la pasta brisa fornejada. Posa-ho a coure al forn a 180ºC, durant 30 minuts. |
És un postre deliciós per menjar en ocasions especials. El resultat és sorprenent i et lleparàs els dits.
| Ingredients: 200 g de xocolata en pols o de la de fondre | Elaboració:
|
Aquestes delicioses galetes casolanes amb aspecte terrorífic són ideals per a celebracions com Halloween o aniversaris.
| Ingredients: 1 quilo d'ametlla crua picada | Elaboració:
|
Aquesta recepta és perfecta per a menjar-la tan quan comença el fred com quan fa calor. Només cal decidir si posar-la al frigorífic!
| Ingredients: | Elaboració: Necessitem pelar i trossejar totes les verdures Posem en una cassola l’oli, la ceba i el porro i encenem el foc. Quan la barreja estigui tova, s’ha d’incorporar la patata, la sal i la carbassa. Barrejar-ho tot i incorpora l’aigua justa per a què cobreixi les verdures. Tapa la cassola i deixa coure el contingut durant 20minuts. Per últim, has de passar la batedora per la verdura fins a què no quedin trossos i es vegi cremosa.
Bon profit!
|
Aquesta recepta és boníssima i molt fàcil, però has de tenir paciència perquè és necessari deixar reposar la massa molt de temps.
| Ingredients: 370 g de farina | Elaboració: Primer has de preparar la carbassa. Necessites trossejar-la i ficar-la al forn durant 15’. Després amb una forquilla la pots aixafar. En un bol gran posa la farina, la sal, la mantega, el sucre i un ou i barreja’ls bé. A banda, has de desfer el llevat amb l’aigua i incorporar-lo a la barreja anterior. Finalment, inclou el puré de carbassa i barreja-ho fins que et quedi una massa homogènia. Posa la massa dins d’un recipient, cobreix-la amb un pany de cuina i deixa-la créixer. Hauràs d’esperar entre uns 120 minuts (2hores) A la taula de la cuina, fica farina i treballa la massa fins que no se t’enganxi als dits. Trossejar-la en 10-12 parts més o menys iguals. Dóna-les la forma de panet i col·loca-les en una plata de forn una mica separats. Ara els has de deixar que tornin a créixer, així que tapa’ls i a esperar uns altres 120 minuts. Pinta els panets amb el ou batut i fica la plata a coure al forn a 180ºC. 25 minuts i llest! Bon profit! |