Carnet

Com puc fer-me el carnet de la biblioteca?

Tothom pot anar a una biblioteca i consultar informació, però cal tenir el carnet de biblioteca per agafar en préstec llibres, revistes, música, pel·lícules o altres materials.


Fer-te el carnet és gratuït i molt senzill:

• Pots anar a la teva biblioteca i demanar que te'l facin.
• Si ja tens carnet d'identitat (DNI), pots sol·licitar el carnet de biblioteca per internet omplint aquest formulari. Els teus pares o tutors poden ajudar-te i després, haureu d'anar a la biblioteca a recollir-lo presentant el DNI.

En tot dos casos, com que encara no tens 14 anys, cal que els pares o tutors signin la butlleta d'autorització que us donaran a la biblioteca.

Cada vegada que vagis a la biblioteca has de portar el carnet, encara que no tinguis pensat agafar res en préstec. El carnet et serveix per fer moltes altres coses, com connectar-te a Internet o escoltar música, i fins i tot tenir descomptes per anar a festivals o a alguns cinemes


És gratuït?

Sí, 100% gratuït! Només són de pagament els duplicats.


Per a quines biblioteques em serveix el carnet?

El carnet és vàlid per a totes les biblioteques públiques de Catalunya.


Quins serveis puc gaudir amb el carnet?

El carnet permet utilitzar aquells serveis de la biblioteca pública que necessiten identificació: préstec de documents, reserva d'ordinadors d'internet i de les aules multimèdia, inscripció a cursos i tallers, utilització del Wi-Fi, accés a l'espai personal on hi ha les teves dades d'usuari.

A més, permet gaudir de molts avantatges i descomptes.

El personal de la biblioteca pot demanar la identificació dels usuaris quan ho consideri necessari.


He perdut el carnet de la biblioteca, què he de fer?

Cal que t'adrecis a la teva biblioteca amb el teu DNI i et faran un altre carnet previ pagament del preu públic vigent segons les taxes de la Diputació de Barcelona. La despesa d'expedició de cada carnet duplicat és de 1 €.

En cas de robatori et faran el duplicat del carnet de franc si presentes la denúncia.


Pot utilitzar un altre usuari el meu carnet?

El carnet és personal i intransferible. L'ús del carnet per part d'altres persones diferents al titular del mateix pot ser objecte de suspensió del servei. Només els pares podran fer ús del carnet dels seus fills/es per retirar en préstec documents adreçats al públic infantil.


Per quan de temps és vàlid el carnet de la biblioteca? Quan caduca?

El carnet té validesa permanent.


Tinc el carnet de soci de la biblioteca i em trasllado a viure a un altre lloc, em serveix el mateix carnet?

Sí, el carnet és vàlid per a totes aquestes biblioteques, no importa en quina biblioteca l'hagis fet primer. El canvi d'adreça el pots comunicar a qualsevol de les biblioteques.


Tornar a Ajuda > Preguntes freqüents

<< Anterior - Següent >>