Experiments científics

La millor manera d'introduir-se a la ciència és practicant-la . Els petits experiments científics poden ser una bona forma de viure la ciència. Moltes vegades necessitaràs un mínim de material i en ocasions l'ajuda d'un adult. Així, sense cap mena de problema es poden posar en pràctica alguns divertits assajos a casa.

Amb un ou, aigua, sal i un recipient transparent pots fer surar un ou. Mira l'exemple.

Amb un got transparent amb aigua, retoladors de set colors (blau, groc, vermell, verd, taronja, lila i negre) paper de filtre o de WC o mocadors de paper pots veure de que estan fets els colors d'aquests retoladors. Mira l'exemple.

Són dues activitats pels més petits proposades pel CEIP Anselm Clavé de Ripollet. 

Amb vinagre, aigua, un recipient mitjà,bicabornat de sodi i boles de naftalina podràs fer saltar aquestes boles. Proposat a la web Experimentos per a nens una mica més majors.

Et proposem aquestes 5 recomanacions de llibres que et serviran per triar els teus propis experiments d'entre moltíssimes opcions:


¿De què está hecho?

És un llibre ple d'expermients senzills que van acompanyats de petites explicacions científiques que parlen de temes com la llum, els materials, els teixits... Al final de cada capítol hi ha una petita enquesta/qüestionari per repassar tots els conceptes que hem pogut aprendre a través dels experiments.


Un cotxe a reacció i altres experiments

És un llibre amb 28 experiments que parla sobretot de llum i so, forces d'acció reacció i de canvis que es puguin produir a través de la química. Explicat en passos senzills i partint d'una hipòtesi que es vol demostrar. Al final de l'experiment hi ha una explicació de per què ha passat el què ha passat. (forma part d'una col·lecció que es diu "Experimenta", i hi ha altres volums)


Conceptos científicos : en 30 segundos

No és un llibre d'experiments, sinó un llibre on s'explica la part teòrica de conceptes científics. El text, els dibuixos i l'estructura del llibre fa que sigui molt àgil i fàcil d'accedir-hi, i permet acostar conceptes científics a nens i nenes amb ments curioses.


Fuerzas: proyectos [y experimentos] con máquinas y fuerza

Llibre ple d'experiments per  conèixer i entendre les diferents forces que tenim al planeta terra: fricció, gravetat, acció/reacció,...)

 


El meu petit manual d'experiments: la vida i la terra

En aquest llibre hi trobareu experiments per veure com funciona la vida al planeta terra. Per què és necessària la llum? Què són les cèl·lules?

 

 


També et proposem aquests llibres que trobaràs al Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipal.

 

Ens ho passem bé aprenent : ciència

 

Electricitat i magnetisme

 

Un submarí d'aigua i altres experiments

 

Física & agua

 

Experimentos sencillos con la luz y el sonido

 

El petit manual d'experiments ecològics

 

Vamos a jugar  a la ciencia

Vés a l'especial de la ciència