Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Dràcula
Dràcula

No sempre fa por

Mitjana (0 Vots)

Dràcula és una novel·la de Bram Stoker que es va publicar a l'any 1897 i s'ha convertit en una referència en aquest cas de les novel·les de terror.

El mite dels vampirs es troba molt present en aquesta obra encara que ja existia segles enrera a moltes mitologies del centre d'Europa. Però Stoker li dona una gran força i el situa a l'altura dels grans mites de la literatura universal: Hamlet, Quijote, o Crusoe. La seva particular forma de viure ajuda a que el protagonista comte Dràcula tingui molts entusiastes seguidors.

Altres escriptors van tractar als seus textos la figura del príncep de les tenebres, és el cas de Dumas, Gógol o Edgar Allan Poe però amb Stoker i la seva força poètica aconsegueix una nova dimensió. En aquesta novel·la la concreció del mite dels vampirs en el conte es fa amb una força poètica molt gran que pot superar la que transmeten algunes de les moltes pel·licules que s'han fet a partir d'aquest personatge.

Dràcula a partir d'aquesta novel·la és el pare dels vampirs, una espècie de rat-penats als que els hi agrada beure sang. Es creu que podria existir un heroi de la independència de Romània front a Turquia (segle XV) que fos la figura que inspira la majoria de les característiques del comte. Curiosament Dràcula al llarg de l'obra fa esment d'aquest personatge d'una manera molt breu.

Font d'informació: Lecturalia