Detall d’article - Gènius

Ruta de navegació

Article

Natació
Natació

La piscina (conte)

Si tenim en compte que el nostre planeta està format per tres quarts d'aigua, no ens ha d'estranyar que la natació hagi estat present en la vida dels éssers humans des de la prehistòria (s'han descobert imatges rupestres que ho corroboren!), ja sigui per aconseguir menjar o per divertir-se.

A l'edat contemporània  continua sent un esport estrella, de fet és un dels primers que aprenem a practicar des de ben petits, i és a l'estiu , a la platja i a la piscina, quan el gaudim veritablement com a una forma d'esbarjo.

Hi ha, però, qui se'l pren molt més seriosament i el converteix en un art i una passió. Parlem, com tu ja ben has endevinat, de l'esportista d'elit.

Els professionals de la natació, i nosaltres amb ells, tenen l'oportunitat de mostrar la seva destresa i rapidesa en vàries competicions d'abast internacional, organitzades per la FINA (Federació Internacional de NAtació). Les principals cites que ens hem d'anotar si ens agrada aquest esport són:

El Campionat Mundial de Natació en Piscina Curta (25m), que es realitza, els anys parells , des del 1993.

El Campionat Mundial d'Esports Aquàtics. Sens dubte, el més important dels campionats de natació. Es convoca els anys imparells  des de l'any 1973. La majoria de les disciplines es realitzen en piscines de 50m i d'altres en aigües obertes.

Els Jocs Olímpics Moderns, que inclouen la competició de natació des dels seus inicis, el 1896, i es celebra cada quatre anys.

Les disciplines aquàtiques que s'inclouen en un o varis d'aquests campionats són la natació sincronitzada, salts (individuals i per parelles sincronitzades), triatló , waterpolo, salts d'altura, competició en aigües obertes i en piscina.

No són, és clar, els únics  esports aquàtics amb la natació com a centre que existeixen: tenim l'apnea o immersió sota l'aigua a pulmó,  el submarinisme, l' esnorquel o immersió lleugera o  la natació amb aletes.  

Una gran varietat per poder escollir si ens agrada l'aigua. I tu, ja en practiques algun?

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació