Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Llibres d'Enid Blyton
Llibres d'Enid Blyton

Il·lustració actual dels protagonistes

Mitjana (0 Vots)

L'escriptora anglesa Enid Blyton va escriure més de 600 històries diferents. Moltes d'elles són de la primera meitat del segle passat, molt temps després encara són molt populars entre els nens.

La majoria de les seves obres formen part de diferents coleccions. Cadascuna d'aquestes coleccions te uns protagonistes diferents. Anava publicant títols de vàries d'elles d'una manera paralel·la.

Potser la més coneguda és la sèrie dels Cinc. 4 nens i el gos d'un d'ells es dediquen a investigar com si fossin experts detectius diferents casos que passen al seu voltant. Abans de descobrir la veritat viuen formidables aventures. Pràcticament sortia publicat un llibre cada any.

Els Set secrets eren set nois detectius que acompanyats per un gos descobreixen la solució de diversos casos misteriosos. A diferència dels components dels Cinc intentaven mantenir en secret les seves actuacions i per això porten aquest nom. Va fer 15 aventures diferents.

Enid Blyton també va crear dues col·leccions semblants a les anteriors però menys conegudes, són Aventura i Misteri. A la primera  4 nens ajuden a un inspector de polícia en les seves investigacions i a la segona  cinc nens investiguen tot el que passa a Peterswood , aviat tenen l'ajuda del nebot del polícia del poble que està molest perquè esbrinen els crims abans que ell.

Font d'informació: Llibres d'Enid Blyton (Juventut)