Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Cassini-Huygens
Cassini-Huygens

Cassini arribant a Saturn

Mitjana (0 Vots)

Cassini-Huygens és una sonda espacial (dispositiu que s'envia a l'espai sense humans amb les màquines i artefactes adequats per observar i recollir informació sobre els objectius pensats abans)  creada conjuntament per les agències aeronàutiques més importants del món que ha estudiat Saturn i els seus satèl·lits naturals.

La nau tenia dos noms perquè constava de dos elements principals: la nau Cassini i la sonda Huygens. El llançament va tenir lloc el 15 d'octubre de 1997 i després de viatjar set anys per l'espai va arribar al seu objectiu l'any 2004. Va ser llavors quan Huygens es va separar de Cassini i va començar a estudiar Tità "la lluna més misteriosa de Saturn" durant les tres hores que va durar el descens, després, com estava previst, va deixar de funcionar. Finalment el descobriment més important va ser trobar una superfície i atmosferes plenes de metà.

De sondes s'han enviat a tots els planetes del Sistema Solar, des de Mercuri fins a Neptú. Actualment la New Horizons va de camí al primer encontre amb un objecte humà amb Plutó.

La nau Cassini volia saber més sobre Saturn, els seus satèl·lits, atmosferes i anells. Els resultats van ser positius ja que es poden destacar com a descobriments inesperats dades sobre planetes com Jupíter  que es trobava pel camí,  un nou anell que envolta el planeta Saturn, dos nous satèl·lits fins el moment desconeguts i la possibilitat a un d'ells de que pugui haver-hi aigua. Pensa que estar tan a prop permet treure les millors imatges possibles i d'aquesta manera s'ha descobert per exemple que la lluna ja coneguda com Pan te una forma molt semblant a un ravioli.

La missió s'ha allargat finalment nou anys més del previst. La seva última maniobra es va anomenar "Gran final" i consisitia en xocar amb la superfície de Saturn, tal com va passar. Ho pots veure en aquest vídeo.

Font d'informació: Viquipèdia