Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Tintín
Tintín

Un segell de Tintín

Mitjana (0 Vots)

El cèlebre reporter del còmic Tintin, el jove ros amb serrell i pantalons bombatxos que sempre va acompanyat del seu fidel gos Milú.  El 10 de gener de 1929 va aparèixer per primera vegada a la revista Le Petit Vingtième de la mà del dibuixant belga Georges Remi, més conegut com Hergé. Es tractava de la primera aventura del reporter a la Rússia bolxevic, titulada Tintin en el país dels Soviets.

Des d'aleshores Tintin no ha parat de viatjar. I tot el que ha vingut després l'ha convertit en un autèntic fenòmen de masses durant el segle XX. S'han venut milions d'obres seves i s'han fet adaptacions a altres formats com poden ser pel·lícules i videojocs.

Entre l'any 1929 i l'any 1983 (quan va morir l'autor) es van publicar 23 aventures. El que havia de ser el còmic 24 es va quedar a la pàgina 42 i els hereus mai no han permés que es publiqui cap més aventura d'aquest personatge.

Milú l'acompanya des de la primera aventura. En canvi els germans Dupont apareixen a partir de l'any 1934, el professor Tornasol fa invents absurds a partir del 12è àlbum i el Capità Harlock es converteix en habitual a partir de la novena aventura. Fins i tot ha aparegut un llibre recopilatori dels seus renecs.

Font d'informació: Tintín en català