Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Hort urbà
Hort urbà

Un hort a prop de la ciutat

Mitjana (0 Vots)

Les Nacions Unides van declarar l'any 2014, com l'Any Internacional de l'Agricultura Familiar i posteriorment l'any 2016 com Any Internacional dels llegums.

L'agricultura familiar es basa en la mà d'obra familiar, tant dels homes com de les dones. Moltes famílies es dediquen al cultiu de fruites i verdures; a la pesca; a la cria de bestiar (pollastres, vedelles )..., i una part de la producció que treuen és pel seu propi consum, i una altra la distribueixen i venen a altres persones o empreses, i així obtenen uns diners per poder viure.

Normalment són gent que treballen a l'entorn rural: els pobles, els camps... , però cada vegada és més habitual sentir a parlar, d'horts urbans, horts escolars...

És possible que encara que viviu a la ciutat, disposeu d'un hort a l'escola, al barri, o fins i tot a la terrassa de casa vostre, oi que sí?

La preparació i manteniment d'un hort urbà, és una activitat molt divertida i gratificant, que requereix d'uns coneixements bàsics i senzills: com saber quines llavors o planters són els més adequats, quina és la millor època de l'any per a la sembra i la recol·lecció, el tipus de substrat i reg necessari, les plagues i com combatre-les,  quines eines i estris es necessiten ...

Perquè sabeu que per exemple no és bo plantar un cogombre al costat d'un tomàquet, però en canvi és molt adequat plantar un enciam al costat d'una pastanaga... curiós, oi?

Trobareu des de tallers on ensenyen com fer un hort urbà, a llibres com La Meva primera guia sobre l'hort urbà, i molts blogs i recursos a internet. 

De moment us deixem aquest enllaç, on trobareu molta informació, per què us animeu a fer el vostre hort, i pugueu convidar als pares i amics a una "bona amanida" cultivada per vosaltres.

Font d'informació: Hort urbà