Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

El Pol Nord
El Pol Nord

El Pol Nord és de gel

Mitjana (0 Vots)

El Pol Nord és el punt de la superfície més al Nord del planeta terra.

Al Pol Nord el sol està permanentment sobre l'horitzó durant els mesos d'hivern. Quan el sol es visible en el cercle Polar, sembla que es mou en un cercle cap a la dreta sobre l'horitzó.

Al Pol Nord el clima és molt més calorós que al Pol Sud. Al gener les temperatures poden variar entre uns -43ºC i -26ºC amb una mitjana al voltant de -34ºC. Les temperatures d'estiu dels mesos juny, juliol i agost es troben al voltant de la mitjana de congelació 0ºC. El gruix del mar al Pol Nord té típicament un gruix al voltant de dos o tres metres. Diferents estudis han demostrat que la mitjana de l'espessor del gel ha disminuït en els darrers anys a causa de l'efecte hivernacle.

Els animals que més s’apropen a aquest punt són la foca i l’os polar. Podries pensar que també hi ha pingüins però aquests són propis només del Pol Sud.

Has de saber que la diferència entre els dos pols del Planeta és la presència de Terra sota el gel a l’Antàrtida (que és el continent que hi ha sota el Pol Sud) i que el Pol Nord només té gel a sobre de l’oceà.

Font d'informació: ELI Pro Xarxa