Detall d’article - Gènius

Ruta de navegació

Article

Notre-Dame
Notre-Dame

Notre Dame pintada

Es tracta d’una de les catedrals gòtiques més antigues i famoses del món. Està dedicada a la Verge Maria i és un dels monuments més visitats de París. Es va construir entre els segles XII i XII, encara que s’ha anat reformant al llarg del temps. Malauradament un trist incendi succeït a l’abril de 2019 ha portat a una nova i profunda reforma que afectarà a la teulada i culminarà amb la substitució de l’agulla de la torre principal.

Notre Dame té dos torres d’uns 70 metres d’alçada  a la seva façana. Des de la part superior es gaudeix d’una vista inoblidable. Hi ha el campanar al que va viure el mític geperut de Notre Dame i les gàrgoles es veuen de molt a prop. No hi ha ascensor, es va un veritable esforç ja que s’han e superar 387 esglaons.

En Notre Dames’han celebrat importants esdeveniments històrics entre els que es destaquen la coronació de Napoleó, la beatificació de Joana d’Arc i la coronació d’Enric VI d’Anglaterra.

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació