Detall d’article - Gènius

Ruta de navegació

Article

Gastronomia nadalenca
Gastronomia nadalenca

Galetes nadalenques

Ara ve Nadal,
matarem al gall,
i a la tia Pepa
li donarem un tall

Ara ve Nadal,
matarem el porc,
i a la tia Pepa
li donarem un tros.

Ara ve Nadal,
menjarem torrons,
i amb una guitarra
cantarem cançons.

Quantes vegades heu sentit aquesta cançó?

El pollastre rostit, farcit de panses i pinyons, no pot faltar a l'àpat de Nadal tradicional però, per anar bé, hem de començar amb una sopa de galets ben grossos. I de postres, torrons i neules, que des de fa uns anys els acompanyem amb polvorons i mantegades.

El costum de la sopa ben calenta ve donada perquè Nadal feia molt fred. I els polvorons i mantegades és una costum andalusa que ens van aportar els treballadors que venien a buscar feina a Catalunya, un costum molt deliciós!

Voleu trobar receptes del àpat de Nadal? Aquí en podeu trobar unes quantes:

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
  • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació