Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

Antoni Gaudí
Antoni Gaudí

Retrat de l'arquitecte

Mitjana (0 Vots)

Antoni Gaudí va néixer el 25 de juny de 1852. El seu pare i els avis eren calderers, i observant a aquests va treure la seva habilitat per tractar l'espai en tres dimensions.

En Gaudí va tenir una salut molt feble des de ben petit, i el va obligar a fer molt repòs. Va tenir molt de temps per contemplar la natura, de la que va treure lliçons que aplicaria a la seva obra arquitectònica.

Al 1869 es va traslladar a Barcelona amb el seu germà gran, i va completar el batxillerat i posteriorment els estudis d'arquitectura.

Al principi es va establir pel seu compte, però quan va conèixer l'industrial Eusebi Güell, van iniciar una relació d'amistat i professional de per vida. I és que la majoria de les obres de Gaudí van ser encàrrecs de Güell.

Gaudí va ser un dels arquitectes més destacats del modernisme, i de més renom a Barcelona. Les seves obres mestres es van succeir una darrera l'altra. Destaquen: el Palau Güell, la Casa Vicens, El Capricho, la cripta de la Sagrada Família, la Torre Bellesguard, l'església de la Colònia Güell, la Casa Batlló, la Pedrera...

També va deixar molts treballs inacabats, com els Fanals de passeig de Mar, Hotel Attraction..., i també va dissenyar mobiliari per a la Sagrada Família, pel Palau Güell...  i per a la ciutat de Barcelona, com alguns fanals per a l'Ajuntament de Barcelona,

L'any 1914, Gaudí va deixar totes les seves obres, per concentrar-se en el projecte de la Sagrada Família. Però només va poder veure acabada una de les torres, ja que el 10 de juny de 1926, va ser atropellat per un tramvia, i va morir a conseqüència de les ferides. Va ser enterrat a la Sagrada Família, en un multitudinari funeral. 

Font d'informació: Gaudí experiència