Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Els transatlàntics
Els transatlàntics

Il·lustració del Savannah. Imatge extreta de WikimediaCommons.

Mitjana (0 Vots)

Des de sempre els homes han intentat travessar el mar d'alguna manera, ja fos amb uns troncs lligats o amb tota mena de barques. Els vaixells a vela van ser els primers que es van atrevir a córrer grans distàncies, però el vent no sempre bufa a favor i moltes d'aquestes travesses es feien lentes i perilloses.

No es fins que s'inventa la màquina de vapor i s'incorpora a la navegació que comença a haver més seguretat de que s'arribarà al destí triat en el temps més o menys previst. Gràcies als transatlàntics un nombre molt més alt de persones comença a viatjar.

L'any 1819 un vaixell nord-americà que es deia Savannah i que anava amb veles i motor de vapor, va travessar l'Atlàntic arribant a Liverpool (G. Bretanya) en 27 dies.

Més tard el 1938, un altre vaixell únicament de vapor, el Great Western, va anar de Gran Bretanya a Nova York en 15 dies i es considera el primer transatlàntic. Molts altres vaixells van fer la ruta entre Europa i Amèrica, portant passatgers que volien conèixer altres països o que buscaven un lloc nou per treballar.  Alguns d'aquests transatlàntics eren molt luxosos, com el Titànic o el Queen Elizabeth, amb teatre, cine, piscines i botigues.

Actualment per travessar l'Oceà Atlàntic es va amb avió i els transatlàntics que queden són per fer viatges de vacances.

Font d'informació: Xarxa Municipal de Biblioteques