Detall d’imatge - Gènius

Ruta de navegació

Imatge

Telescopis
Telescopis

Un telescopi d'us personal

Els telescopis ajuden a fer possible l'observació d'estels, planetes i la resta de cossos que trobem al firmament. Gràcies a les seves lents òptiques pots veure més grans i luminosos molts dels astres que hi ha al cel.

Hi ha de diferents tipus i tamanys. Es poden tenir a casa per fer-ne un us personal però també els més grans es trobem als observatoris astronòmics. Actualment hi ha fins i tot observatoris que no es troben a la Terra, són  orbitals, amb uns telescopis que orbiten al voltant de la Terra. Encara es pot aconseguir una investigació més acurada enviant sondes espacials com la Cassiny a Saturn.

Es van inventar a l'inici del segle XVII i una de les figures que va contribuir a millorar-los molt poc temps després de la seva aparició va ser Galileu.

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació