Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’imatge

Imatge Imatge

Els pingüins
Els pingüins

Pingüins al Pol Sud

Mitjana (0 Vots)

Els pingüins són unes aus molt curioses que viuen als climes més freds del nostre planeta. És l’única au que pot nedar, però no pot volar. Mostren una curiosa relació amb l’aigua:

No poden nedar cap a enrere. Poden aguantar la respiració des de 6 a 20 minuts sota l’aigua, segons l’espècie i poden saltar de l’aigua gairebé a una alçada de 2 metres. Només surten de l’aigua per a la seva reproducció.

Es troben només en l’hemisferi sud. Un motiu és per la seva alimentació bàsica, el krill, un petit crustaci molt abundant a les aigües antàrtiques.

Depenent de l’espècie, un pingüí salvatge pot viure 15-20 anys. Durant aquest temps, passen fins a un 75% de les seves vides al mar.

Els pingüins no tenen defenses biològiques per lluitar contra els gèrmens que poden trobar fora d’un hàbitat fred. Per aquesta raó, molts moren als zoològics.
 

Font d'informació: Curiositats