Detall d’imatge - Gènius

Ruta de navegació

Imatge

La trepitjada del raïm
La trepitjada del raïm

Trepitjant el raïm

Mires aquesta imatge i penses en un soroll "xof, xof,xof!, una sensació agradable als peus amb el most entre els dits i l'aroma del raïm que arriba al nas.  Sensacional, no?

El trepitjat del raïm  és la primera etapa d'elaboració del vi a la manera tradicional, que es conserva en les bodegues familiars i que podem gaudir  gràcies a les festes de la verema que tenen lloc al setembre i a l'enoturisme (consum cultural del vi). Normalment, va acompanyat del tast del primer most, que encara no és vi ja que no ha passat per tot els processos de premsat, fermentació i envelliment.

Vols convertir-te en un expert o una experta de trepitjar raïm?

Segueix aquesta senzilla guia:

  • Pots fer-lo amb els peus nus o amb botes
  • Trepitja del centre cap els costats
  • Fes-ho amb ritme, així que acompanya't de música i gaudeix ballant

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
  • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació