Fons especial

Fons especial. Cuina i territori - Granollers. Biblioteca Can Pedrals
Fons especial. Cuina i territori

Granollers és una ciutat que manté estrets lligams amb els productes agrícoles i ramaders de la comarca gràcies al seu mercat setmanal on des de temps medievals s'apleguen els pagesos de les rodalies. Aquesta unió de factors ha portat a la vila a gaudir d'uns productes de primera qualitat per a l'elaboració d'uns plats que enllacen amb l'excel·lent tradició de la cuina catalana i mediterrània.

Alguns d'aquests poden tastar-se a llocs de renom i tradició com la "Fonda Europa" (1771), "Can Kiko" (1888) o el restaurant "Layon" (1892); entre molts d'altres que sorgits més recentment aporten empenta i continuïtat juntament amb un ampli ventall d'innovadores propostes gastronòmiques.

La Biblioteca Can Pedrals de Granollers va voler fer la seva petita aportació i l'any 2002 va iniciar l'especialització en Cuina i Gastronomia. Actualment, aquest fons compta amb 800 documents aproximadament que abasten una àmplia gamma temàtica però fan especial incís en la cuina de proximitat i els productes de la terra. El nostre propòsit és defensar la recuperació de la qualitat, les varietats autòctones i els valors que ens identifiquen culturalment.

 


 També et pot interessar:

Temes: Cuina i vins
Etiquetes: gastronomia, receptes, cuina