Fons especial

Arts de l'agulla. Biblioteca La Serra. Sabadell - Sabadell. Biblioteca La Serra
Arts de l'agulla. Biblioteca La Serra. Sabadell

Abans de començar

La ciutat de Sabadell va ser una de les ciutats industrials més importats de l’Estat en el sector tèxtil durant el segle XIX i primera meitat del segle XX; així ho recorden les xemeneies i els vapors que estan repartits per la ciutat, molts d’ells recuperats per a altres funcions. Fruit d’aquest passat, actualment la ciutat acull diverses escoles d’estudis de disseny tèxtil, així com d’altres entitats i associacions relacionades.

A més, en els darrers anys s’ha recuperat l’interès per dissenyar i crear roba i altres objectes de moda, seguint les tècniques tradicionals de costura i punt, evolucionant cap a models i tècniques més innovadores i modernes. És el que es coneix com la filosofia del DIY (do it yourself).

El projecte de costura

Arts de l’agulla és el nom del fons especial de la Biblioteca de La Serra, una selecció de llibres, novel·les, contes infantils, revistes i cinema, dedicada al món de la moda, de la costura i dels treballs manuals elaborats amb fil i agulla.

Més enllà del que trobaràs a les prestatgeries de la biblioteca, pots navegar per la nostra web especialitzada i descobrir notícies relacionades amb el món de la moda i de les artesanies tèxtils, recomanacions de lectura, novetats, i una selecció d'enllaços a instragramers, videotutorials, grups de teixidors/es, museus i centres formatius, entre d'altres.

Equip de costura

Així com un bon costurer ha d’incloure bones eines, en aquest fons documental trobareu tot un seguit de documents actuals i de qualitat, distribuïts en les següents àrees temàtiques:

Història i biografies

Història de la indústria tèxtil, de la moda, indumentària, i biografies de dissenyadors i firmes de moda.

Moda i empresa

Gestió d’empreses de moda, i promoció i màrqueting.

Disseny de moda

Disseny de moda, dibuix del cos humà i il·lustració de moda.

Costura i patronatge

Tall i confecció, tècniques de patronatge.

Teixits

Teixits, fils i cura de la roba.

Artesanies tèxtils

Punt de mitja, punt de creu, patchwork, ganxet, drapet, decoracions per a la llar, nines, amigurumis, etc.

Manualitats tèxtils

Bijuteria, pompons, pintura sobre roba, etc.

Puntades de ficció

Novel·la i cinema.

Infantil

Contes i llibres infantils de moda, teixits i costura.

Tot aquest fons es pot endur en préstec.

Per inspirar-se

Cerca inspiració en revistes especialitzades per estar al dia de les noves tendències de la moda, aprendre noves tècniques de costura, cercar projectes originals, redecorar la casa, personalitzar la teva roba, i molt més.

Títols de revistes disponibles

Baby punto de cruz   |   Burda Style   |   Labores del hogar   |   Labores de Ana   |   Ottobre design   |   Patchwork en casa   |   Patchwork secret (2016 - 2019)   |  Patrones   |   Tricotar en casa   | Vogue Colecciones

També pots utilitzar les guies temàtiques que la biblioteca edita periòdicament per a conèixer els clàssics i les novetats del mercat editorial.

Properes activitats

Si vols conèixer les activitats que fem a la biblioteca, visita el nostre web Arts de l'agulla.

 

BONA COSTURA!

 

Temes: Manualitats, Moda
Etiquetes: