Guia de lectura
Fira de la llavor tradicional
- Roda de Ter. Biblioteca Bac de Roda
A principis del mes d'abril es celebra a Roda de Ter la Fira de la Llavor. Aquesta fira té com a a objectiu recuperar llavors locals, tradicionals i crear un espai de trobada i intercanvi de productes ecològics i de proximitat. La Biblioteca es suma a aquest esdeveniment amb l'elaboració d'una guia de lectura. Aquesta pretén recollir i referenciar tots aquests materials documentals dels quals disposa, agrupats en les temàtiques següents: agricultura, conserves, cosmètica, cuina, horticultura, llavors, nutrició, plantes medicinals i sobirania alimentària.
Data de creació: 14/03/2014
Última actualització: 07/05/2024
Seccions de la guia
Canvi climàtic
Un llibre informatiu per a que els més joves siguin conscients de les conseqüències de l'ús abusiu dels plàstics. Amb aquest llibre podrem saber com va arribar el plàstic a les nostres cases fa 150 anys per facilitar-nos el dia a dia, i com la producció desmesurada i el consum indiscriminat de productes d’un sol ús està generant un perillós monstre que acabarà amb la vida al nostre planeta.
Canvi climàtic ens ho explica tot sobre aquest problema, perquè... entenem bé què és el canvi climàtic?, com s’ha produït?, sabem com afecta els boscos, l’aigua o els animals?, com ens afecta a les persones? I, sobretot, sabem què podem fer per encarar el problema?.
Coneix les histories d’aquests grans herois compromesos per protegir el nostre planeta d’amenaces com la contaminació, l’escalfament global o l’explotació desmesurada dels recursos naturals.
A La bossa o la vida, Salvador Lladó planteja d’una forma clara, didàctica i amena diferents perspectives i sortides de la crisi ecològica en què estem immersos.
El nostre planeta està greument amenaçat. El perill té moltes cares: contaminació, esgotament de recursos naturals, sequera.... I la nostra missió és col·laborar per alentir els símptomes de la malaltia de la terra. Què podem fer? En aquesta guia pràctica, en José Luis Gallego t'explicarà a què ens enfrontem i com fer-ho.
El 1979 ja sabíem gairebé tot el què coneixem avui sobre el canvi climàtic, inclús com parar-lo. Durant la dècada següent, un grapat de científics, polítics i estrategues van arriscar les seves carreres en una campanya desesperada per convèncer al món que actués abans no fos massa tard. Perdiendo la Tierra és la seva història.
Aquest llibre és una guia que presenta la fitxa científica d’aquesta “espècie invasora” que cal erradicar. L’autora i promotora del projecte Plasticus maritimus, Ana Pêgo, va créixer al costat d’una platja, observant, aprenent i apreciant la seva biodiversitat, forjant l’activista en qui s’ha convertit, com a beachcomber en una xarxa internacional d’experts que ajuden a identificar els plàstics que es recullen.
Per trobar una solució a la crisi a la que s'enfronta el nostre planeta hem de canviar-ho tot, inclús els objectes d'ús diari. Tot el què fem té un impacte sobre el medi ambient. La bona notícia és que, quan entenguem el seu impacte, tenim més informació per escollir i canviar els nostres hàbits: tots podem exercir un paper important en la creació d'una societat més sostenible.
Hi ha monstres voltant pel planeta: volen sobre el teu cap, viuen a les profunditats del mar i fins i tot s'amaguen a les clavegueres. Provoquen tempestes, assequen llacs i espanten els animals. I és que aquests monstres existeixen realment! Només herois mediambientals com tu poden derrotar-los! Fes-te petit activista i ajuda'ns a vèncer aquestes malvades criatures!.
Podem ajudar els més petits a prendre consciència de la importància de respectar el planeta: incorporar nous hàbits, sensibilitzar-los de la importància del nostre comportament i promoure una actitud positiva i activa envers els temes de crisi climàtica. Amb aquest llibre coneixerem com és d'important, per a la salut dels animals, mantenir nets els mars i els rius.
Aquesta guia pràctica et proposa 50 missions per lluitar contra el plàstic i salvar els oceans. Una manera fàcil i pràctica per reduir l’ús de plàstic a casa, a l’escola i en el teu entorn més proper. Martin Dorey és un dels líders de la lluita contra el plàstic al Regne Unit.
Un dels llibres més complerts per entendre i combatre el canvi climàtic. Un àlbum que respon a les preguntes més difícils que ens plantegen nens i nenes i els dóna eines per aportar el seu granet de sorra i aconseguir un món millor.
El clima es torna cada vegada més càlid? Es pot sentir la diferència d'un grau?. Els nens volen entendre el què significa el canvi climàtic. Amb imatges descriptives i textos curts s'expliquen les connexions. També mostra com les nostres accions afecten al clima en la vida quotidiana. I com tots podem protegir la Terra!.