Guia de lectura

Fira de la llavor tradicional

Fira de la llavor tradicional
Guia creada per:
  • Roda de Ter. Biblioteca Bac de Roda

A principis del mes d'abril es celebra a Roda de Ter la Fira de la Llavor. Aquesta fira té com a a objectiu recuperar llavors locals, tradicionals i crear un espai de trobada i intercanvi de productes ecològics i de proximitat. La Biblioteca es suma a aquest esdeveniment amb l'elaboració d'una guia de lectura. Aquesta pretén recollir i referenciar tots aquests materials documentals dels quals disposa, agrupats en les temàtiques següents: agricultura, conserves, cosmètica, cuina, horticultura, llavors, nutrició, plantes medicinals i sobirania alimentària.

 

 

Data de creació: 14/03/2014

Última actualització: 07/05/2024

Conserves


 Conservas naturales de las 4 estaciones: las mejores recetas de 150 horticultores biológicos
Conservas naturales de las 4 estaciones: las mejores recetas de 150 horticultores biológicos
Barcelona : Ediciones del Serbal, 2012

Per aprendre a conservar els aliments de forma natural gràcies a diferents mètodes. La pasteurització, l’assecat, la fermentació làctica, la conservació en oli, en sal, en sucre o en vinagre són alguns dels mètodes proposats. 

 Cómo hacer conservas en casa: principios básicos y recetas
Cómo hacer conservas en casa: principios básicos y recetas
Marino, Fernando  
Donostia : Txertoa, cop. 2011

A part de les explicacions sobre el principis bàsics de les conserves, en aquest llibre hi podem trobar receptes per fer conserves de tot tipus.

 El Libro de las conservas: guía práctica ilustrada
El Libro de las conservas: guía práctica ilustrada
Mestre, Rodrigo , Peris i Balada, Alfred , Peris i Balada, Alfred  
[Barcelona] : Primera Plana, cop. 2000

Obra de dos volums. Compendi de tècniques, utensilis i ingredients de gran utilitat per facilitar l’elaboració de tot tipus de conserves.

 El Libro de las mermeladas, confituras, jaleas y licores
El Libro de las mermeladas, confituras, jaleas y licores
March, Lourdes  
Madrid : Alianza, cop. 1999

Manual molt complet per aprendre a fer confitures, melmelades, gelees, fruites en almívar, fruites i fruits secs, licors, begudes i fruites amb aiguardent. 

 La Conservación de alimentos y productos artesanales
La Conservación de alimentos y productos artesanales
Seymour, John  
Barcelona : Blume, 1994

L’autor, a través d’aquest llibre, ens ofereix informació pràctica sobre l’emmagatzematge i conservació dels productes de l’hort; elaboració de cervesa, vi, sidra i vinagre; planificació i fabricació de mantega i formatge i fabricació de productes artesanals.

 Melmelades casolanes: 80 receptes que surten bé
Melmelades casolanes: 80 receptes que surten bé
Duran, Núria , Roig Olivella, Montserrat , Roig Olivella, Montserrat  
Valls : Cossetània, 2010

Les autores, dues persones infatigables amb molts anys d’experiència, presenten en aquest llibre merament pràctic les receptes de 80 melmelades amb l’èxit assegurat.

 Mermeladas y conservas del convento: recetas del Monasterio de Santa Paula de Sevilla
Mermeladas y conservas del convento: recetas del Monasterio de Santa Paula de Sevilla
Carmona, Julio , Monasterio de Santa Paula de Sevilla , Carmona, Julio , Monasterio de Santa Paula de Sevilla  
Barcelona : Scyla , cop. 2005

Llibre que proposa una forma senzilla i natural de conservar fruites i verdures per poder-ne gaudir durant tot l’any. Amb més de 100 fotografies, explicacions pas a pas i un munt de trucs i tècniques d’elaboració. 

 Mètode conserves artesanes: tècniques i consells per conservar el producte de temporada durant tot l'any
Mètode conserves artesanes: tècniques i consells per conservar el producte de temporada durant tot l'any
Murgadas, Francesc  
El Papiol (Barcelona): Efadós, novembre del 2022

Aquest llibre fa un recull de tècniques i consells per conservar els aliments. Per si voleu menjar préssecs i múrgoles a l’hivern, i ceps i codony a la primavera. Per si voleu entendre perquè «blanquegem» les verdures abans de congelar-les o empotar-les. Per si voleu tenir tot l’any sofregit ja llest per començar a cuinar els vostres plats preferits...

Torna a l'inici