Guia de lectura
Cuina i salut
Us presentem una Guia de Lectura per menjar bé i sa.
Trobareu documents sobre aliments saludables, cuina sana, dietes especials, al·lèrgies alimentàries, embaràs i infants, i cuina i emocions.
Data de creació: 20/08/2012
Última actualització: 22/01/2015
Seccions de la guia
Aliments saludables
Publicació mensual que permet estar informat de totes les novetats sobre salut i benestar. A cada número es publiquen articles sobre nutrició a més d'altres recomanacions i notícies relacionades amb una dieta saludable.
El prestigiós chef Jacques Maximin ofereix al lector més d'un centenar de receptes, que van de la cuina clàssica fins a les elaboracions més exòtiques, amb els llegums i les hortalisses com a protagonistes. El llibre inclou les principals formes de cocció d'aquests productes, les receptes base per a desenvolupar plats més avançats i nombroses propostes per degustar aquests aliments que aporten infinitat de beneficis a la nostra salut.
Una guia pràctica i concisa sobre nutrició i salut. En una primera part tracta dels aliments i de l'energia que ens aporten; a la segona, com la nutrició ens ajuda a resoldre determinades afeccions.
Compendi de productes naturals amb informació tant nutricional com de les seves propietats. A la vegada, sota cadascun d'ells, la relació de fabricants que els comercialitzen per poder comprar-los.
El ritme de vida accelerat que portem actualment ens fa oblidar la importància del saber menjar. Maria Josep Rosselló, especialista en dietètica i nutrició humana, ens ofereix un complet manual que ens ajudarà a conèixer les propietats dels aliments de la nostra dieta i al mateix temps ens proporcionarà les claus perquè amb la nutrició aconseguim la "salut total": el benestar físic i psíquic. Com diu la mateixa autora: "amb una dieta sana i saludable aconseguirem viure amb plenitud la nostra vida".
Llibre que entra molt bé pels ulls, amb moltes il•lustracions, quadres esquemes i textos curts. Enfocat a fer una avaluació del nostre mode de vida i a canviar els nostres hàbits per uns de més saludables: tota una filosofia de l'alimentació on menjar és gaudir de la vida. Escrit per una nutricionista i un metge nutricionista, conté un apartat sobre el control de pes i un altre sobre l'aliment com a medicina, entre altres. Al final aporta un índex alfabètic extens.
La fibra és gairebé inexistent a la nostra dieta diària malgrat ser un excel•lent aliat per mantenir-nos sans i en bona forma. L'autora ens informa dels diversos tipus fibra i ens aconsella sobre la millor manera de treure'n el màxim profit, tant per a la nostra salut com per al nostre paladar.