Aventures sense sortir de casa

Albertí, Núria

Barcelona : Animallibres, 2012

Aquest llibre de poesies infantils s'ha escrit amb versos amables que narren aventures en les que molts lectors s'hi veuran reflectits.

Qui diu que per passar-ho bé cal anar gaire lluny? Qui diu que per jugar s'ha d'esperar al juny? No necessites que el sol faci la seva aparició. A casa et cal, només, la teva imaginació!

Heus aquí una mostra de com, amb l'habilitat necessària, podem trobar poesia a tot arreu, Núria Albertí ens regala una col·lecció de poemes carregats de bellesa simbòlica, que faran somriure a petits i grans en descobrir-se a sí mateixos com a protagonistes de les aventures que amb pocs versos desgranen aquests poemes.

Qui no ha jugat amb els cosins, a casa els avis i gaudit fent tot allò que els pares no permeten? Llits antics, banyeres, tovalloles, còmics, ulleres o cabassos esdevenen protagonistes.

L'autora ha estat capaç de poetitzar sobre fets i objectes quotidians, cosa gens senzilla. El treball de Cristina Losantos amb un estil informal i divertit acompanya amb encert els poemes fent del conjunt un volum molt bonic i entranyable.

 

Adequat de 9 a 10 anys.

Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

17/03/2022