Novetats

Kambirí

Prats, Lluís

Barcelona : Estrella Polar, setembre del 2019

L’autor ha aconseguit crear un nou personatge inoblidable, que coneixem des de que és un nadó que creua el mar, en braços de la seva mare, amb el desig d’arribar al paradís.

El viatge llarg, dur i ple de perills acaba amb la vida de la dona i deixa la petita Kambirí en mans d’un metge de Lampedusa que decideix adoptar-la.

L'autor aconsegueix transmetre una sensació de desassossec en la narració del viatge en pastera, un malestar emotiu que s'intensifica quan connectes la ficció que estàs llegint amb els malaurats viatges que es produeixen tan sovint al nostre mar Mediterrani.

En Lluís és capaç de dibuixar amb paraules, imatges d’una força sorprenent.

Kambirí és un relat agredolç carregat d’afecte i solidaritat, però que alhora mostra el despòtic abús que contínuament es produeix amb els migrants desesperats per fugir de guerres i misèria, que afronten un viatge ple d’incerteses que massa sovint té un tràgic final. Però també dona a conèixer persones meravelloses com el doctor Salviati i un grup d’habitants de l’illa de Lampedusa que acullen a la Kambirí amb un immens amor desinteressat. 

Lluís Prats (Terrassa 1966). Va estudiar Història de l'Art i Arqueologia a la UAB i a la UdG, >i durant uns anys es va dedicar a la investigació i a la docència.  Ha escrit assaig, llibres d'art, novel·la històrica, i més d'una dotzena de novel·les infantils i juvenils traduïdes a varis idiomes, d’entre les quals destaca Hachiko, el gos que esperava (La Galera, 2015), per la qual va rebre el premi Josep M. Folch i Torres i Merrick, la veritable i meravellosa història de l’home elefant.

Per a joves lectors.

Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

20/02/2024