Novetats

Reggae per xics

Penguins (Grup musical català)

Barcelona : Buenritmo, p. 2011

Una original i interessantíssima proposta que versiona les cançons infantils de tota la vida (La Masovera, Puff era un drac màgic, Baixant de la font del gat, Napoleó tenia 100 soldats o Sol Solet...) amb els ritmes caribenys del reggae i l'ska. 

The Penguins és una formació nascuda a Sant Feliu de Llobregat i amb un ampli bagatge musical i de concerts tot i la seva relativa joventut musical. Ara fa uns anys, va sorgir la proposta de participar d'un espectacle infantil a partir de la demanda d'una escola que sol•licitava una actuació per Sant Cecília. El resultat va ser tan gratificant i la rebuda tan calorosa que van sorgir més actuacions i la banda va decidir obrir un nou projecte adaptat al públic infantil i juvenil.

El CD Reggae per xics neix doncs, amb la voluntat i la il•lusió de poder transmetre uns valors musicals als més petits i com a resultat d'una gran rebuda del projecte i l'interès de la productora Buen ritmo per versionar les cançons populars i d'autor d'arreu de Catalunya en clau de ritmes jamaicans. 

El CD inclou fitxes amb les lletres de les cançons i dos desplegables que permeten als més petits confeccionar un barret com el de Napoleó o un pingüí. A més a més val la pena fer un cop d'ull a la pàgina web del projecte, una mostra més de la voluntat pedagògica que hi ha darrere d'aquest treball. Els més petits hi poden   trobar les lletres de les cançons, jocs, i, fins i tot, una secció karaoke. Els adults hi trobaran un dossier pedagògic així com informació sobre el grup.

Una veritable delícia que farà ballar als nens i als pares.


Més informació:


Recomanat per Alea Ardanuy Bib. Aigüestoses de St. Andreu de la Barca 

13/11/2023