Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Indira Gandhi
Indira Gandhi

Retrat d'Indira

Mitjana (0 Vots)

Indira Gandhi segurament estava predestinada a ocupar un lloc de privilegi a la política. El seu pare va ser el primer president de l’Índia independent a partir de 1947. Sempre va viure rodejada d’un ambient de política. D’aquesta manera de petita va viure de molt a prop la lluita per l’indepèndencia. I de seguida va haver de construir-se una forta personalitat, a algunes entrevistes confessava que el seu personatge històric preferit era Joana d’Arc una dona forta com ella hauria de ser en el futur.

De seguida la seva carrera política va rebre un gran impuls ja que al morir el seu pare passa a ser ministre d’informació amb el nou primer ministre. Dos anys després el parlament tria a Indira como nova primer ministre, també havia mort repentinament l’anterior cap de l’estat.

Va intentar aconseguir la màxima unitat entre els habitants del seu país. Això no era fàcil amb integrants de tantes ètnies i religions diferents. La seva política exterior també va patir moltes dificultats amb diferents conflictes oberts amb alguns dels estats veïns. La seva voluntat era mantenir una situació neutral en la majoria dels assumptes exteriors.

Va manar a l’Índia en dos períodes diferents però la seva carrera política i la seva vida van acabar bruscament en ser assassinada degut a les represàlies ocasionades per la seva ordre de lluitar contra un grup terrorista Sigh (una de les ètnies del país)

Font d'informació: biografiasyvidas