Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Tintin
Tintin

Coberta d'un conte de Tintin

Mitjana (0 Vots)

I et preguntaràs, com és que s'ha escollit a Tintin com a personatge d'un  reportatge sobre la Lluna?

Doncs, perquè Tintín va arribar a la Lluna molt abans que el Neil Armstrong , exactament 19 anys abans, el 1950 i va repetir el viatge al 1953. Hergé, el creador de Tintín, va explicar aquestes aventures als còmics titulats  Objectiu: la Lluna i  Hem caminat damunt la Lluna. Queden recollits a Tintín y la Luna.

Pots llegir-te aquests còmics amb un esperit científic, perquè l'Hergé va treballar conjuntament amb important especialistes d'astronomia d'aquell temps per documentar-se i donar més credibilitat a les seves històries. Van construir , fins i tot, una maqueta del coet totalment desmuntable.

Estem parlant del Tintin, però el coneixes? Tintin és un agosarat reporter que, acompanyat dels seu inseparable gosset Milú, viu  aventures  viatjant pels cinc continents i enfrontant-se a personatges realment malvats (Rastapopoulos, Allan, el doctor Müller) moltes vegades sol i, d'altres, en companyia dels seus amics: el capità Haddock, el professor  Tornassol o els  detectius gairebé  bessons Dupond i Dupont (Hernández i Fernández, en castellà)

I si ja el coneixes i t'agraden les seves històries, t'agradà mirar-te aquest enllaç

Ah, per cert!.. Ja posats a desvetllar secrets... para bé l'orella... Hi ha qui afirma que, abans del Neil Armstrong, un petit animalet, un intel·ligent i valent ratolí , va construir un coet per arribar a la lluna i que ho va aconseguir. No sé si ens ho podem creure, però el llibre que recull la història és d'allò més interessant i recomanable. És aquesta:

Kuhlmann, Torben. Armstrong : l'agosarat viatge d'un ratolí a la Lluna. Editorial Joventut, 2017

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals