Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

Louis Armstrong
Louis Armstrong

Dibuix del trompetista

Pops, Satchmo, Mr. Jazz... tots aquests noms pertanyen a una mateixa persona, a un dels més grans músics de jazz del món, el cantant i trompetista Louis Armstrong!

Alguns crítics musicals el descriuen com "potser el músic nord-americà més important del segle XX"! Si tens menys de cinquanta anys, segurament mai hauràs anat a un concert d'aquest artista que va néixer l'any 1901 i va morir el 1971. Però et recomanem que miris algunes de les seves actuacions per internet, són genials! Louis Armstrong va ser qui va transformar el jazz en un estil de música popular.

Si escoltes les seves cançons, reconeixeràs la seva veu extraordinàriament peculiar, greu i trencada i t'adonaràs que probablement coneixes algunes de les seves cançons més conegudes. Però en Pops no ho va tenir fàcil per convertir-se en un dels grans...

Creus que els millors músics han anat a les millors escoles de música? Doncs no! O almenys aquest no és el cas d'en Louis Armstrong! Quan tenia dotze anys va començar a llegir música i tocar la trompeta a la banda d'un reformatori on el van enviar després de tenir problemes per disparar una pistola a l'aire la nit de Cap d'Any. Però, gràcies a la seva passió pel jazz, la trompeta el va convertir en el millor de la seva època!

Què, t'animes a escoltar jazz? Escolta Louis Armstrong!

Mira l'article sencer en pdf

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació