Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

George Lucas
George Lucas

Retrat de George Lucas

Mitjana (0 Vots)

En George Lucas, és un productor, guionista i director de cinema, que va néixer el 14 de maig de 1944 a Modesto, California (EEUU).

Des de ben petit es va sentit atret pels còmics, la televisió, la música i la fotografia.

Aficionat als cotxes i a la velocitat, el seu somni era convertir-se en un gran pilot d'automobilisme, però un greu accident, que quasi li va costar la seva vida, el va apartar d'aquest món i va decidir estudiar cinematografia.

El seu primer treball va ser Look at Life (1965), però amb THX 1138:4EB (1971) George Lucas comença a fer-se conegut en els ambients cinematogràfics.

Ha dirigit i escrit molts curtmetratges, tant documentals, com de ficció. Però si és conegut mundialment, és per les seves pel·lícules d'Star Wars (La guerra de les galàxies).

També ha fet altres pel·lícules de gran èxit, com Indiana Jones (amb Steven Spielberg), L'aventura dels Ewoks, Willow o En busca del Valle Encantado.

 

Ha estat nominat moltes vegades als premis Òscar, sobretot per algunes de les seves pel·lícules d'Star Wars i Indiana Jones i també per la pel·lícula American Graffiti. El passat 6 de desembre va rebre el Premi Kennedy de les mans de Barack Obama. És el màxim honor que concedeix el govern d'Estats Units, a cinc artistes del món escènic.

George Lucas ha estat casat en dues ocasions, la primera amb Marcia Lucas i despres amb Mellody Hobson. Té 4 fills, l'Amanda, la Katie i el Jett que són adoptats, i l'Everest que la va tenir amb la segona dona.

Vés a l'especial d'Star Wars

Font d'informació: Estamos rodando