Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

Emili Teixidor
Emili Teixidor

Retrat recent d'Emili Teixidor

Emili Teixidor fou escriptor, pedagog i periodista. Va escriure principalment narrativa infantil i juvenil, amb una trentena de llibres publicats, i novel·la per a adults.

Va començar a afeccionar-se a llegir des de que anava a escola, al poble de Roda de Ter, on compartia taula amb Miquel Martí i Pol , molt amic seu i que de més gran es convertiria en un dels poetes més estimats de Catalunya. En acabar l'escola, l'Emili va continuar estudiant magisteri, dret, periodisme. Va fundar una escola a Barcelona, on va poder conèixer molt bé que els agradava al nois i noies, quines dificultats tenien per llegir... i també es va adonar que no hi havien gaires llibres en català que els interessessin i per això va començar a escriure. Desprès va treballar a algunes editorials, de França i de Catalunya, i finalment, es va dedicar també a una activitat que li agradava molt: recomanar llibres a grans i petits per la ràdio, la televisió i els diaris. Entre mig anava escrivint: Cor de Roure, En Ranquet i el tresor, El Crim de la HipotenusaSempre em dic Pere... Va anar a moltes biblioteques i escoles per parlar dels seus llibres i dels d'altres escriptors que ell considerava que calia llegir i va escriure La Lectura i la vida, per explicar a pares i mestres com ho havien de fer perquè els nois i noies trobessin llibres interessants i s'afeccionessin a llegir.

Ves a la plana principal de l'especial de Josep Vallverdú

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació