Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Els socorristes
Els socorristes

Lloc de treball del socorrista

Mitjana (0 Vots)

Els socorristes són les persones que s'encarreguen de vetllar per la seguretat de la gent que utilitza les platges a l'estiu, les piscines també tenen els seus.

Normalment es reparteixen al llarg de la platja i vigilen l'activitat dels banyistes des d'una altura considerable ja que si no van passejant, han de seure a una petita torre de fusta per poder observar amb perspectiva.

A més de la bandera blava que ens diu si una platja té o no qualitat, hi ha tres colors més que van canviant segons les condicions meteorològiques i l'estat de la mar. Arribar a la platja i veure una bandera verda és molt bona notícia, no convé que et relaxis però trobaràs unes aigües netes i tranquil·les. Amb la bandera vermella el bany està prohibit i els vigilants hauran d'informar d'aquesta situació. La bandera groga indica precaució, s'ha d'anar amb molta cura, la força de l'aigua et pot jugar una mala passada.

Els socorristes a vegades han d'actuar sota aquestes condicions de bandera groga llançar-se a l'aigua i salvar a alguna persona d'ofegar-se, la platja pot ser perillosa i hem d'obeir sempre les seves indicacions.

Però segur que els has vist fer moltes altres coses com atendre picades de meduses, curar qualsevol altre petit accident, (ferides, talls...) i és que en definitiva, les platges són aptes pel bany gràcies a l'existència de la figura del socorrista.

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals