Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

Els xerpes
Els xerpes

Xerpes al front d'una expedició

Xerpes són pobladors de regions muntanyoses de Nepal. Són més de 200 000 i alguns es troben a territori hindú i a la Xina. El fet de portar molt de temps vivint en aquest ambient fa que molts d'ells es dediquin a formar part de les expedicions que arriben a les seves terres per fer el cim d'algunes de les mítiques i difícils muntanyes de l'Himàlaia.

Normalment fan dues funcions necessàries però diferents, són els encarregats de portar la pesada càrrega de materials que necessita el gruix de l'expedició i són fan un paper fundamental a l'hora de guiar la ruta que ha de seguir el grup degut al seu gran coneixement del terreny.

El fet que a aquells que es dediquen a aquestes feines se'ls anomeni igual que a la resta de l'ètnia pot provocar confusió però el cert és que totes les expedicions que han aconseguit els seus objectius han tingut xerpes com a ajudants i que sempre han fet el cim juntament amb la resta d'expedicionaris. Molts d'ells han aconseguit  fama, igual que els escaladors estrangers.

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.

Més informació