Dret a la comprensió i afecte en la família

 

 

 

 

A ser cuidat pels teus pare i mare, que vetllin pel teu benestar i  t'orientin perquè puguis exercir els teus drets. I a rebre totes les atencions per part de la família i dels governs per tal de viure i desenvolupar-te al màxim i de manera saludable.

Bibliografia : alguns contes que parlen de famílies

 
““

Carbassa / Susanna Peix

Barcelona : Thule, 2021

Veure disponibilitat a l'Aladí

És possible que alguna cosa inesperada obligui a una mare a triar. Per molt dura que sigui la situació, per molt perill que suposi, una mare mai abandonarà la seva cria. Mai. Encara que vagi contra la llei dels elefants. Aquest amor incondicional és el que ha creat aquesta història.

A partir de 6 anys.

 

 

 

““

Contes extraordinaris per a famílies no ordinàries / Elisa Binda

Barcelona : Estrella Polar, 2020

Veure disponibilitat a l'Aladí

Deu contes per explicar als infants que totes les famílies són màgiques! Una princesa amb els pares separats, una gran família de follets, un elf adoptat per un parell d’orcs, un petit monstre i la seva mare treballadora.

A partir de 6 anys.

 

 

 

““

El Fil invisible un conte sobre els vincles que ens uneixen / Míriam Tirado

Barcelona : B de Blok, 2020

>Veure disponibilitat a l'Aladí

 

La Nura ha descobert el secret que amaga el melic. Ara ja sap que en surt un fil invisible que la uneix a totes les persones que més s'estima: la mare, el pare, els avis, els tiets, els cosins, els amics... S'ha acabat tenir por quan no estiguin amb ella perque sap que aquest fil la lliga a ells més enllà del temps i de l'espai i que els connecta sempre!

Primers lectors

 

 

““

La estrella de los simios / Frida Nilsson

Barcelona : Thule, 2018

Veure disponibilitat a l'Aladí

Una nena és adoptada per la Senyora Goril·la. La por inicial de la nena passa a ser una confiança total i l'inconvenient més gran serà adaptar-se a uns costums gens habituals.

A partir d'11 anys.

 

 

 

““

Adéu família! / Maria Jesús Bolta

Barcelona : Andana, 2013

Veure disponibilitat a l'Aladí

Carlota ho té assumit: son pare i sa mare no l'entenen. Com s'atreveixen a envair la SEUA habitació, el SEU territori? De l'altra banda, Quim Porta i Margarida desconeixen què ha passat amb la preciositat de filla que tenien. Qui és aquella adolescent que deambula per la casa? La convivència familiar és un malson. Però, tot és a punt de canviar quan arriba el senyal que tots els pares i mares esperaven pacientment.

A partir d'11 anys

 

 

 

 

““

La Júlia em fa de mamà  / Tessa Julia

[Barcelona] : Animallibres, 2012

>Veure disponibilitat a l'Aladí

L'Òscar té nou anys i viu amb la Júlia, la seva mare d'acollida. Sortir de la residència per anar a viure a una nova llar pot ser molt emocionant. I si, a més d'una mare, guanyes uns avis simpàtics i divertits, la vida no et pot somriure més! 

A partir de 9 anys

 

 

““

Corazón de madre / Isabel Minhós Martins

Barcelona : Libros del Zorro Rojo, cop. 2010

Veure disponibilitat a l'Aladí

El cor de la mare no és només un múscul. És un lloc màgic on passen coses extraordinàries. Un llibre que ens explica el sentiments de les mares envers els seus fills.

Primers lectors

 

““

Familiario/ Mariana Pérez-Duarte

Barcelona : B de Blok, octubre de 2019

Veure disponibilitat a l'Aladí

Aquest llibre mostra molts dels tipus de famílies que hi ha a l'actualitat.

A partir de 9 anys.

 

““

La Meva família és especial/ Anna Rayo, Mónica Armiño

Barcelona : Edicions del Pirata, febrer de 2019

Veure disponibilitat a l'Aladí

Descobreix la diversitat de les famílies en aquesta història protagonitzada per animals. Cadascuna és especial i única. Com és la teva?

Primers lectors

 

““

La Meva família, la teva família! / Kathryn Cole, Cornelia Li

[Barcelona] : Edicions Bellaterra, [2023]

Veure disponibilitat a l'Aladí

Primers lectors

 

La família més digital

Dintre de Biblio Digital  pots trobar obres destinades a pares i mares que es preocupen pel desenvolupament dels seus fills?

Aquests documents us poden ajudar en diferents qüestions.

Comencem avui aquest repàs amb 6 obres que toquen temàtiques tan diferents com la nutrició, el comportament o les emocions dels fills de les diferents edats. 

 

de Yolanda Fleta

Si has intentat alguna vegada que l'alimentació dels teus fills sigui sana i no ho has aconseguit aquest pot ser el teu llibre. Segurament s'ha de canviar l'estratègia..

Vista prèvia

Enllaç a eBiblio

 

 

 

““

Padres conscientes Educar para crecer

Shefali Tsabary

Per a una criança completa i positiva dels fills s'ha de tenir en compte que els seus pares també poden aprendre d'ells.

Vista prèvia

Enllaç a eBiblio

 

 

 

““

Contes per a nenes i nens feliços

d'Àlex Rovira

Àlex Rovira i Francesc Miralles presenten un nou llibre per aprendre valors que donarà als joves lectors una brúixola per afrontar els reptes de la vida, desenvolupar la intel·ligència emocional, descobrir el seu talent i realitzar-se.

Vista prèvia

Enllaç a eBiblio

 

 

““

Coi de criatures! 50 coses que has de saber per fer de pare

de Sebastià Bennasar

Per als que ja són pares i per als que ho seran en un futur, Coi de criatures! és un llibre de capçalera, amb cinquanta consells desenfadats i plens d'humor que et faran veure la paternitat amb uns altres ulls, com una aventura, i descobriràs que no estàs sol en aquesta cursa d'obstacles.

Vista prèvia

Enllaç a ebiblio

 

 

 

““

Mares i pares competents

de Carmen Valdivia Sánchez

L'autora d'aquest llibre defensa la capacitat dels pares per entendre i decidir com s'ha d'actuar en cada situació de conflicte amb els fills.

Vista prèvia

Enllaç a eBiblio

 

 

 

 

““

El Arte perdido de educar 

de Michaeleen Doucleff

IsQuan busques solucions creatives a les dificultats que presenta l'educació dels nens un recurs que pot anar bé és mirar que es feia a la cultura més antiga del món quan es presentava una situació semblant.

Vista prèvia

Enllaç a eBiblio

 

 

 

Ves a la plana dels Drets de la Infància

Ves a Gènius

 

 

Data de creació 22-03-2020 Última actualització 14-05-2024