Els Drets dels infants

El 20 de novembre de 1959, l'Assemblea General de les Nacions Unides, va aprovar la Declaració dels Drets dels Infants.

Tots els nens i nenes del món, neixen amb els mateixos drets (que són una facultat o norma que és té des del mateix moment de néixer), i és per això que l'any 1989 es va aprovar la Convenció sobre els Drets dels Infants que recull quins són aquests drets. 

 

Però malauradament, no a tot el món es respecten aquests drets, i encara hi ha nens i nenes que pateixen fam, que estan malalts i no tenen medicines, que no poden anar a l'escola, que treballen fent feines molt dures, que viuen en països on hi ha guerra…

Per aquest motiu, cada 20 de novembre se celebra a tot el món el Dia Universal del Nen, que a més de ser un dia de celebració, és un dia per donar a conèixer aquests drets i lluitar per la seva defensa i compliment, i per donar a conèixer la feina que realitzen moltes persones cada dia, perquè els infants tinguin un futur millor.

Coneix els teus drets

T'imagines que no tinguessis una casa on viure, o que no poguessis anar al metge quan estàs malalt? A dia d'avui encara hi ha molts nens i nenes que es troben en aquesta situació.

Per això cal donar a conèixer a tothom quins són els vostres drets, perquè conèixer els vostres drets permet protegir-los i també desenvolupar actituds i valors encaminats a què tots els infants dels present i del futur pugueu gaudir-los i visqueu sans i feliços.

““
““
““
““
““

 

     Dret a la identitat

 

 

Dret a la protecció contra la violència

 

 

Dret a la salut

 

 

     Dret a la participació i dret a ser escoltats

 

 

Dret al benestar 

 

““
““
““
““
““

 

     Dret al joc i al lleure

 

 

Dret a la pau

 

 

Dret a la comprensió i afecte en família

 

 

     Dret a l'educació

 

 

Dret a la igualtat

 

Pren nota

On anar si els teus drets no han estat respectats

Si tens qualsevol dubte i necessites ajuda o consell perquè no s'han respectat algun dels teus drets, pots contactar amb: