jocs universalitzacio

Moussambani va ser un nedador de que representa els efectes negatius que pot tenir aquesta universalització. Va tenir seriosos problemes per atravessar la piscina nedant.

 

 

Cada país ha de decidir els seus representants a les proves individuals, normalment en base a superar unes marques mínimes. Hi ha una sèrie de proves classificatories quan el nivell en una prova determinada és molt alt, s'enfronta entre ells als aspirants per tal de veure quins seran els 3 representants de cada país. Són coneguts els "trials" de velocitat d'Estats Units o Jamaica.

Quan es tracta d'esports d'equip també hi ha una classificació molt dura per tal de deixar només 12 nacions que acudiran als Jocs amb convocatories curtes (això ajuda a limitar el total de participants)

Però es conviu amb la paradoxa que per tal de garantir la universalització de l'esdeveniment i representar tots els comités olímpics, s'ha dissenyat un sistema per permetre la participació d'esportistes de països en vies de desenvolupament, que almenys porten un representant, normalment sense nivell tècnic i a vegades sense els mitjans mínims necessaris d'equipament.

Torna a la pàgina d'esportistes