Gènius - Biblioteca Virtual

Image detail

Image Image

Escola Superior de Bibliotecàries
Escola Superior de Bibliotecàries

Els seus inicis

Average (0 Votes)

L'any 1915 es va crear l'Escola Superior de Bibliotecàries, per preparar a les noies que treballarien a la Xarxa de Biblioteques Populars.

Aquesta escola, va comptar amb un professorat de renom, entre els que destacaven universitaris i intel·lectuals de primera línia, com Eugeni d'Ors, Jordi Rubió i Balaguer i Ramon d'Alòs-Moner, entre d'altres.

Els estudis tenien una durada de 3 anys, i les alumnes (en aquella època eren uns estudis només per a dones) havien de tenir 17 anys i superar una prova selectiva (equivalent als coneixements del batxillerat actual) per poder matricular-se a l'Escola.

Algunes de les assignatures que s'estudiaven eren: bibliologia, biblioteconomia, grec, llatí, història de l'art..., i també havien de fer pràctiques.

Al finalitzar els estudis, algunes bibliotecàries de la primera promoció van poder treballar en alguna de les biblioteques populars que es van inaugurar l'any 1918, i altres ho van fer en d'altres biblioteques, com la de l'Institut de Cultura per a la Dona.

Entre els noms destacats d'aquestes bibliotecàries trobem escriptores de renom, com la poetessa Rosa Leveroni i l'escriptora i periodista Aurora Díaz-Plaja.

A continuació pots veure l'audiovisual, de l'exposició BiblioTec. Cent anys d'estudis i professió bibliotecària, que s'ha fet amb motiu del centenari de la creació de l'Escola Superior de Bibliotecàries.

 

 

Source: BID