Special Collections

Cuines del món

El Fons Especial Cuines del Món forma part del projecte “Cuines del Món” de la Biblioteca del Fondo. Aquest projecte té, per una banda, com objectiu, la cohesió social de les diferents comunitats que hi conviuen al barri del Fondo, i per una altra el recolzament a les dinàmiques existents a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet a l'entorn de la promoció gastronòmica de la ciutat.

La col·lecció documental s'adreça principalment a les persones interessades en la gastronomia d’arreu del món des d'una perspectiva sociocultural.

Aquest fons específic està dotat de més de 2.000 volums en diversos suports (audiovisuals, còmic, revistes, monografies, obres de ficció) que s'actualitza periòdicament. Està agrupat en seccions que inclouen les següents temàtiques:

Cuines del Món

  • Per localització:
    • Àfrica.
    • Amèrica.
    • Àsia i Oceania.
    • Europa.
  • Per tipus de cuina:
    • Cuina jueva.

Gastronomia i restauració: documents que tracten la història i el desenvolupament de la cuina al llarg del temps, el parament de la taula i els de protocol. També trobem llibres més tècnics sobre la matèria.

Fogons: tots els documents que ofereixen receptes de cuina.

Postres i dolços: receptaris de cuina de postres.

Cuina d'autor: monografies que parlen sobre cuiners reconeguts i les seves receptes.

Dietes especials: documents que recullen receptes de cuina i elaboracions per a dietes concretes, per exemple: cuina per a celíacs, cuina per a diabètics...

Productes: documents que tractin d’un únic ingredient principal i les diferents formes de fer elaboracions amb ells.

Begudes: documents que fan referència a tot tipus de begudes alcohòliques o no, des de l’aigua i els seus tractaments, fins al whisky i tota mena de destil·lats, passant per les cerveses, el vi, el té, el cafè, la xocolata...

Subjects: Cuina i vins
Labels: gastronomia, receptes