Reading guide
Begudes
El Prestatge Virtual de Cuina i Vins ha preparat una nova guia. Ens trobem davant d'una selecció de documents que ens mostren les diferents begudes que poden acompanyar un bon àpat: des dels aperitius fins a la sobretaula, des dels sucs i còctels, passant pels vins i els caves, i tot seguit els cafès i els tes. I per la sobretaula llibres que ens parlen de les begudes espirituoses o licors destil·lats. Bon profit!
Date created: 05/03/2013
Last updated: 22/01/2015
Guide sections
Begudes espirituoses
Obra divulgativa que de forma divertida amb anècdotes, humor i una mica d'història fa un viatge pel món de la cervesa, del vi i dels destil·lats amb molta informació científica. Des de com fermenta la cervesa i perquè apareixen l'escuma i les bombolles, passant per com es converteix el raïm en vi, que és el que marca la graduació alcohòlica en una beguda i per què s'envelleix el vi dins barrils, fins com es destil·len els licors, per què l'alcohol és deshidratant i per què es desinfectant,... i moltes qüestions més.
El libro de la cerveza podria considerar-se la bíblia de la cervesa, ja que no tan sols és un recull de la història d'aquesta beguda tan popular o de l'enumeració de tots els tipus de cerveses que podem trobar repartides al llarg del món i del temps. L'autor va més enllà i ens convida a conèixer la història, l'evolució, les curiositats i els secrets més sorprenents d'aquesta beguda, com ara, els seus ingredients, els principals països productors o els diferents processos d'elaboració. Inclou una fitxa tècnica de més de 1.700 cerveses diferents, on consten, a més, notes de tast de cadascuna d'elles fet que converteix aquest llibre en una obra de referència imprescindible per a qualsevol persona apassionada de la cervesa i amb ganes de descobrir tot el que s'amaga darrera d'una beguda tan propera, coneguda i estesa pels cinc continents.
Els autors fan un recorregut per la tradició licorera centenària española. Moltes d'aquestes begudes espirituoses nasqueren amb finalitats terapèutiques o medicinals, per millorar amb saviduria i paciència entre els murs d'abadies i monestirs durant segles. Avui en dia són presents a les nostres taules com a aperitius, begudes de sobretaula, preparació de còctels o com a ingredients de suggestius plats. Aquest títol és un recull de les particularitats de cadascuna d'aquestes begudes, inclou, a més, un directori de marques, productors i consells reguladors.
Molta gent beu whisky sense saber gaire sobre aquesta beguda. Tot i que no és necessari per gaudir d'una copa, el plaer i la satisfacció del bevedor augmentaran si en té alguns coneixements. Aquesta guia visual pràctica descobreix els orígens d'aquesta beguda esperitosa i els seus diferents estils, des dels single malts fins els blends més moderns. Descriu els principals destil·ladors i també els petits, les tècniques de producció i els mapes de cada nació del whisky. Per descomptat, inclou unes notes de tast per entendre com l'avaluen els professionals.
El present llibre ens explica l'origen, la història i l'elaboració de la ratafia i d'altres licors. A més, constitueix un excel·lent manual per conèixer les herbes, les espècies i les fruites útils per fer licors, així com altres usos culinaris. A càrrec d'en Jaume Fàbrega, prestigiós escriptor gastronòmic del nostre país.
Més de 100 receptes i còctels elaborats amb ginebra. En aquest llibre s'aborda la ginebra des de diversos punts de vista i s'aprèn a cuinar plats deliciosos o a crear còctels sorprenents de forma fàcil... de la mà de reconeguts cuiners del país.