Reading guide

Expliquem la vida amb un conte: els trastorns en l'aprenentatge

Expliquem la vida amb un conte: els trastorns en l'aprenentatge
Guide created by:
  • Tiana. Biblioteca Can Baratau

En l'actualitat, l'índex de fracàs escolar se situa entre el 10% i el 15% de la població infantil. Un percentatge prou alt de la població escolar té problemes d'aprenentatge. D'aquest percentatge n'hi ha degut a Trastorns de l'Aprenentatge (de la lectura -dislèxia, de les matemàtiques -discalcúlia-) i a d'altres trastorns que, no considerats com a Trastorns d'Aprenentatge, afecten en la manera de rebre i treballar la informació (TDAH, Trastorn de l'Aprenentatge no verbal -TANV- Trastorns de l'espectre autista com la Síndrome d'Asperger -SA-, Síndrome de Tourette -ST-, Trastorn específic del Llenguatge -TELL-) i per tant, en la manera d'aprendre.

Tant en l'àmbit familiar com en el marc de l'escola inclusiva, és absolutament imprescindible la formació, de pares i mares i dels professionals de l'educació per atendre els alumnes.

L'objectiu d'aquesta guia és facilitar els recursos per conèixer-los, i així ajudar, perquè només quan hi ha coneixement hi ha comprensió, i només d'aquesta manera és possible la intervenció i la integració escolar, familiar i social.

Date created: 07/09/2013

Last updated: 22/01/2015

Trastorns en l'aprenentatge

 El Niño incomprendido
El Niño incomprendido
Buisán, Neus , Artigas i Pallarés, Josep  
Barcelona : Amat, DL 2009

Es tracta d'un manual bàsic i molt assequible d'entendre, per a pares i educadors. Està escrit pels millors especialistes del moment i distribuït en capítols que segueixen la mateixa estructura per revisar cada trastorn (Dislèxia, TDAH, TELL, TANV, SA). Cal destacar les recomenacions i les pautes per a cada diagnòstic.

 Niños con dificultades :guía para diagnosticar, comprender y ayudar a tu hijo con problemas emocionales, de aprendizaje o de conducta
Niños con dificultades :guía para diagnosticar, comprender y ayudar a tu hijo con problemas emocionales, de aprendizaje o de conducta
Newby, Robert F. , Sonberg, Lynn , Turkington, Carol  
Barcelona [ec.] : Paidós, 2011

El llibre és una guia per a pares, que els proporciona les eines necesàries per a detectar qualsevol possible trastorn (des dels Trastorns d'aprenentatge fins al TDAH, passant per trastorns d'ansietat) i ajuda a abordar el tema adequadament amb la col·laboració d'un professional.

 Per què em costa tant aprendre?
Per què em costa tant aprendre?
Sans, Anna  
Barcelona : Edebé, DL 2009
Back to top