Reading guide

Recomanacions del Club de Lectura infantil de la Biblioteca d'Igualada

Recomanacions del Club de Lectura infantil de la Biblioteca d'Igualada

El Club de lectura de literatura infantil de la Biblioteca Central d'Igualada exposa les darreres novetats per això, us presentem aquestes recomanacions basades en una tria de les novetats que han arribat a la biblioteca durant aquest curs 2018-2019.

Mira la guia en pdf

Date created: 14/11/2019

Last updated: 15/11/2019

Llibres de coneixements


 Big bang :
Big bang :
Casas, Lola , Lopesino, Jordi , Lopesino, Jordi  
Barcelona : Barcanova, 2018

És un llibre d’astronomia amb poemes de Lola Casas. A cada tema li correspon un poema. Els continguts estan escrits amb un llenguatge planer pel científic Jordi Lopesino.

Les il·lustracions acompanyen els textos amb dibuixos molt esquemàtics.

 Cómo funciona un aeropuerto
Cómo funciona un aeropuerto
Cuadrado, Jordi  
[Barcelona] : Parramon, cop. 2018

Molt interessant per conèixer tot el que passa a un aeroport. Inclou una APP amb realitat augmentada que permet ampliar la informació amb animacions i jocs. Descobrirem què passa en aquelles zones on els passatgers no hi tenim accés!

 Paisatges d'arreu del món
Paisatges d'arreu del món
Lecoeuvre, Claire , Mahé, Vincent , Mahé, Vincent  
[Barcelona] : Símbol, cop. 2018

Vint paisatges naturals molt coneguts d’arreu del món, que ens parlen de la història de la Terra i de les sorpreses que la seva evolució ens amaga. Històries que revelen també la vida dels homes en aquests indrets excepcionals i l’impacte, sovint destructor, de la vida humana sobre el medi. Molt interessant.

Del mateix format, l'editorial Símbol ha publicat Paisatges de Catalunya

 Dins la capsa meravellosa :
Dins la capsa meravellosa :
Macip, Salvador , Urberuaga, Emilio , Urberuaga, Emilio  
Barcelona : Flamboyant, 2018

Un viatge fascinant a través del món de les cèl·lules i l’ADN de la mà de Salvador Macip, metge, científic i investigador. Les il·lustracions i el text ajuden a la comprensió combinant amb encert ciència i fantasia. Un bon llibre que ens descobreix com és de meravellosa la vida a través de la ciència.

 El Cielo imaginado
El Cielo imaginado
Mastro, Pablo A. , Suárez, Ana  
[Mataró] : A Buen Paso, cop. 2018

Aquest llibre ens parla del meravellós i fascinant univers que representa el cel a la nit, amb els seus incomptables puntets lluents que anomenem estrelles, i la màgia que desperten en nosaltres, igual que ho van fer en els nostres avantpassats.

Aquesta petita gran obra que combina ciència i imaginació despertarà en els infants la passió per l’astronomia i els permetrà reconèixer les estrelles i les constel·lacions.

 Cuentos para niños que sueñan con cambiar el mundo :
Cuentos para niños que sueñan con cambiar el mundo :
Mazzanti, Marcelo E.  
[Barcelona] : Duomo, cop. 2018

Biografia de cinquanta homes que des de petits han destacat com a científics, escriptors, músics o esportistes. Hi trobem personatges de tots els temps, cadascun d’ells acompanyat d’una imatge a color, on se’n destaquen els trets més característics de cada personatge. El text utilitza frases curtes amb un vocabulari clar i entenedor.

 Els Animals de la mar
Els Animals de la mar
Romatif, Alexia  
Barcelona : Animallibres, 2018

El mar, la seva màgia i molts dels seus habitants queden molt ben explicats en aquesta obra, per mitjà d’unes magnífiques fotografies i uns relats breus i concisos.

Els lectors, de totes les edats, podran trobar respostes a les seves curiositats sobre les espècies marines i les seves particularitats. Aquest llibre forma part de la col·lecció La biblioteca dels ratolins, dedicat a difondre el món animal.

 Amelia Earhart
Amelia Earhart
Thomas, Isabel  
Barcelona : Blume, 2018

Ens explica la vida d’una heroïna de l’aviació, Amèlia Earthart. Va ser la primera dona que va travessar l’oceà Atlàntic en un vol en solitari i batent molts rècords aeronàutics. La seva desaparició quan intentava fer la volta al món es tot un misteri. L’obra ens permet conèixer la vida d’una de les pilots més intrèpides i decidides de la història. Va lluitar per la igualtat entre els homes i les dones a les que va animar a que
tinguessin ambicions.Les il·lustracions, molt clares ajuden a interpretar el text.

Aquest llibre forma part de la col·lecció Petits relats de grans històries, que pretén transmetre valors com l’esforç, la tenacitat i el coratge.

Back to top