Reading guide

Contes pels nostres drets

Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Date created: 21/10/2014

Last updated: 08/11/2021

Protecció contra la violència


 Caja de cartón
Caja de cartón
Arnal, Txabi , Amekan, Hassan  
Pontevedra : OQO, 2010

Una nena i la seva mare han de deixar el seu país d'origen en busca d'una vida millor. La protagonista de la història ha d'afrontar la mort de la mare i acaba en un orfandat, on l'adoptarà una família.

7-10 anys

 La Lluna de gel
La Lluna de gel
Baró, Santi  
Barcelona : Barcanova, 2011

Testimoni en primera persona d'una jove romanesa que ha de marxar del seu poble amb dos dels seus germans perquè els seus pares no els poden mantenir. Primer anirà a treballar com a cambrera a Bucarest, on espera poder convertir-se en una reconeguda model, però aviat es veurà enganyada per una màfia sexual internacional que la conduirà segrestada a Barcelona per exercir la prostitució.

11-14 anys

 En Barnie
En Barnie
Bougaeva, Sonja  
Barcelona : Takatuka, 2012

En Barnie és un gos que pateix el maltractament psicològic del seu propietari. Tot el dia ha d'aguantar els crits i el mal humor d'un home a qui només l'importa el seu cotxe. Doncs bé, la paciència d'en Barnie té un límit…

3-6 anys

 Enlloc
Enlloc
Castañares Martí, Glòria  
[Vila-real] : Batidora Ediciones, febrer de 2021

L'Àlvar és un estudiant d'ESO que descobreix la cara més amarga de la vida escolar en canviar d'institut per motius familiars. Al nou centre és el blanc de les provocacions d'un grup d'alumnes. Àlvar se n'adona que un altre company també pateix les mateixes agressions, ajudar-lo potser sigui el començament d'una solució per als seus propis problemes.

A partir d'11  anys.

 Oso tramposo
Oso tramposo
Gómez Cerdá, Alfredo , Zabala, Javier  
León : Everest, DL 2006

Bombo ha regalat a Sima un mirall una mica estrany. Quan aquesta vol sortir de casa i es posa guapa el mirall li torna una imatge d'ella que és horrible. El mirall diu mentides?

A partir de 6 anys.

 Les Llàgrimes de la caputxeta
Les Llàgrimes de la caputxeta
Hanika, Beate Teresa  
Barcelona : Takatuka, 2011

La Malvina ha d'anar cada tarda a visitar a l'avi, per portar-li menjar i fer-li companyia. Però l'avi s'assembla més al llop que a l'àvia del conte, i l'amor que vol de la seva néta no és net ni innocent.

11-14 anys

 La Caputxeta vermella
La Caputxeta vermella
Innocenti, Roberto , Frisch, Aaron  
[Barcelona] : Símbol, 2013

Una versió moderna del conte clàssic La Caputxeta Vermella. Les seves magnífiques il·lustracions ens descriuen la ciutat com un indret salvatge, un bosc ple de vida i de colors. El text d'Aaron Frisch segueix les passes de la nena de la caputxeta vermella en un bosc on els camins que semblen solitaris no ho són del tot i on els perills ens esperen a cada cantonada.

A partir de 9 anys.

 Motxilles
Motxilles
Lyona , Torrent, Marc  
Barcelona : BaoBab, març del 2021

Cada matí, la Lis guarda a la motxilla les coses que li agraden mes. Hi porta les bitlles i el patinet perque hi juguin la Sofi, el Rudy i la Cata. Pero la Lis comença a adonar-se que els seus amics no la tracten amb el mateix afecte: no la deixen jugar als secrets i fins i tot li roben l’esmorzar! Dia rere dia, la Lis veurà com aquesta motxilla amb que carrega es va fent mes i mes grossa. I es que hi ha sentiments que pesen molt, com la tristesa, la vergonya o la por d’explicar el que li passa... Trobarà la manera de buidar tot aquest pes?

A partir de 9 anys.

 Juul
Juul
Maeyer, Gregie de , Vanmechelen, Koen  
Santa Marta de Tormes : Lóguez, 1996

Àlbum il·lustrat que a través d'escultures de fusta presenta una situació dramàtica: la mutilació d'un infant o jove degut a l'assatjament escolar. Un relat on la comprensió i l'estima, al final, proporcionen un raig d'esperança.

 L'Aitor té dues mares
L'Aitor té dues mares
Mendieta, María José , Piérola, Mabel  
Barcelona : Bellaterra, 2006

L'Aitor, un nen de nou anys que se sent rebutjat i discriminat donat que li fan sentir que és diferent, viu amb les seves dues mares. L'Aitor aprèn que existeixen altres famílies com la seva i que el més important és l'estimació i no quantes mares o pares tens.

7-10 anys

 Pepuka y el monstruo que se llevó su sonrisa
Pepuka y el monstruo que se llevó su sonrisa
Moreno Bermúdez, Estela  
Sevilla : Editorial Mr. Momo, 2018

Pepuka viu amb el monstre una dificil experiència; lal perdua del seu somriure. Amb les eves mascotes viurà una aventura que serà un viatge cap a la llibertat i la recuperació de la seva esència.

A partir de 6 anys.

 24 senyals per descobrir un àlien
24 senyals per descobrir un àlien
Muñoz Toro, Juliana  
Lleida : Pagès, 2018

A dins del pare hi viu un àlien petitet que el controla. Per això fa coses que no m’agraden. Per això es comporta com si fos d’un altre planeta. Escridassa la mare i a mi gairebé no em parla. Dona ordres quan torna de treballar. Tota l’estona té gana. No li agrada anar a passejar ni res del que fa la gent. No té amics. El seu pla és conquerir el món i ha de començar amb nosaltres. Des d’avui recolliré senyals per descobrir-ho.

A partir d'11 anys.

 Terrible
Terrible
Serres, Alain , Heitz, Bruno  
Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2010

Terrible és un llop que espanta i intimida a tothom que l'envolta; la seva dona, la seva família i els seus coneguts. Els seus fills troben el pla perfecte per despullar-lo d'allò que el fa tan temible. Les seves botes i els seus guants negres. El que es troben a sota és tota una sorpresa que canviarà la seva manera de veure al seu pare i sobretot el seu caràcter.

3-6 anys

 Noms robats
Noms robats
Tàssies, José Antonio  
Barcelona : Cruïlla, 2010

Impactant llibre que parla de l'assetjament escolar d'un infant a qui li han robat el nom a l'escola. Només un lector que es preocupi pel protagonista i "l'escolti" podrà salvar-lo del tràgic final que arribem a entreveure.

11-14 anys

 Campos verdes, campos grises
Campos verdes, campos grises
Wölfel, Ursula  
Santa Marta de Tormes : Lóguez, 2014

Catorze contes curts, catorze històries directament extretes de la realitat. Una realitat amb un rostre dur i cruel; una realitat moltes vegades incòmoda. La infància és l'element comú a tots els contes que relaten esdeveniments protagonitzats per nens i nenes amb problemes de marginació, opressió, discriminació racial o guerra. Un llibre per tractar temes com la denúncia de problemes socials o familiars mitjançant preguntes que cadascun haurà de respondre.

11-14 anys

Back to top