Novelty

El Viatge de Shuna

Miyazaki, Hayao

Barcelona : Salamandra Graphic, octubre de 2023

El protagonista del relat és en Shuna, un jove hereu d’un petit país no gaire fèrtil on els habitants treballen moltíssim els conreus, però obtenen molt poc aliment de la terra. Un dia apareix un vell misteriós i explica al Shuna l’existència d’unes llavors daurades de propietats extraordinàries; el jove inicia un viatge èpic per uns territoris inabastables i intimidatoris on sols els més valents s’atreveixen a entrar.

'El viatge de Shuna' està inspirat en la llegenda tibetana ‘El príncep que es va convertir en gos’ on un príncep decideix fer un viatge per aconseguir llavors per al seu poble, però un conjur màgic el converteix en gos; serà l’amor d’una jove qui aconseguirà salvar-lo i aconseguir el seu objectiu.

Història escrita i il·lustrada per Hayao Miyazaki, conegut pels films d’animació El meu veí Totoro i El viatge de Chihiro, entre altres, produits pels Studio Ghibli.

L’any 2023 l'obra va guanyar el Premi Eisner a la categoria ‘Millor edició nord americana de material internacional (Asia)’.

Recomanat per Montse Alonso de la Biblioteca de La Serra de Sabadell

29/05/2024