Novelty

Hijos con altas capacidades : el reto de educarlos

Hijos con altas capacidades : el reto de educarlos

Carmona, Olga

Barcelona : Plataforma Editorial, abril de 2021

Si l'educació sempre planteja reptes, la dels fills amb altes capacitats representa un desafiament majúscul. Els pares han de bregar en el seu dia a dia amb qüestions que les famílies amb nens normotípicos ni tan sols intueixen. I és que les persones amb competències intel·lectuals excepcionals també necessiten -i mereixen- ser educades d'una manera excepcional.

Quan un nadó amb altes capacitats arriba al món, ja és diferent. I encara que reconèixer-ho porti temps, en algun moment les mares -perquè gairebé sempre són elles- acaben adonant-se que el seu petit no és com els altres. A una infància que pot ser una carrera d'obstacles diària li segueix una adolescència no menys intensa. I com si l'exigència d'acompanyar el creixement de superdotats no fos suficient, els pares senten en general la pressió d'una societat que no els entén i que es maneja a cavall entre l'enveja, el prejudici i el desconeixement. 

*Amb l'objectiu d'ajudar a les famílies que es troben en aquesta situació i posar una mica de llum davant aquest panorama, els autors -dos reconeguts psicòlegs especialitzats en aquest àmbit- ofereixen una nova visió sobre el tema, positiva i pràctica alhora, convençuts que el viatge que realitzen els pares de nens amb aquest potencial pot arribar a ser esgotador, però també un dels més enriquidors de la seva vida.

*Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

22/09/2021