Novelty

La Composición

Skármeta, Antonio

Madrid [etc.] : SM [etc.], 2000

El Pedro, un nen de 9 anys, viu en un país on hi ha una dictadura militar, ell més preocupat pel futbol i per tenir una pilota de cuir que per la política, no acaba d'entendre el que passa i veu com cada nit els seus pares i alguns amics d'ells, escolten una emissora de radio clandestina, i com van arrestant a persones del seu entorn. Però poc a poc anirà prenent consciència de tot el que succeeix.

Un dia, un militar va a l'Escola i els hi demana als nens que facin una redacció "Sobre el que els seus pares fan per les nits", el que escriurà el Pedro serà crucial pel destí dels seus pares...

Skármeta intenta acostar als nens d'una manera indirecta però a l'hora emotiva a una realitat política que desgraciadament succeeix en moltes parts del món. Abordar qüestions polítiques per als nens no és tasca fàcil,ni tampoc gens habitual dins la Literatura infantil i Juvenil, però Skármeta amb els seus dots narratius i amb l'ajut de les il·lustracions de Ruano, realistes i carregades d'emotivitat, aconsegueixen crear una història i una atmòsfera d'intriga que arribarà tan als nens(majors de 9 anys) com als seus pares. 

Recomanat per Montserrat Fàbregas Dachs de la Biblioteca Joan Triadú de Vic

15/03/2024